Jura

1. august 2017 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Massiv opbakning efter opråb

1. august 2017 - 02:50

- Helt enig med Jacob - vil rejse sagen politisk, lyder den første kommentar fra Michael Svane, direktør hos DI Transport.

- Enig - den burde ikke ’holde i retten’, lyder replikken fra chefkonsulent Jørn-Henrik Carstens, ITD.

 

Kollega og chefkonsulent Lars Nielsen, ITD, er også enig:

- Håber at organisationerne endnu engang viser, at de kan stå sammen om en så vigtig sag, som Jacob rejser her. Lad det nu ikke blive en kamp om profilering men vis, at der er tale om en fælles sag, som skal løses af det samlede erhverv til det samlede erhvervs bedste, - både for vognmændene og for chaufførerne. Held og lykke med sagen, - det er ganske enkelt en sag om retssikkerhed.

 

Deres chef, ITD’s adm. direktør Carina Christensen er også ”Helt enig” og melder, at ITD ”vil tage sagen op med de ansvarlige politikere”.

Mere fair sanktioner forsinkes

Kommentarerne på Linkedin falder, efter at advokat Jacob Forman, København, har oplyst, at de nye og mere fair sanktioner for overtrædelse af køre- og hviletidsreglerne bliver forsinket. Årsagen er angiveligt, at anklagemyndigheder og politiet ganske enkelt ikke er klar til at udføre deres job efter de nye regler, der er vedtaget af Folketinget med virkning fra 1. juli.

 

Erik Østergaard, adm. direktør hos DTL – Danske Vognmænd:

- Det forlyder, at udskydelse af de nye lempelser af køre-hviletidssanktionerne på op mod halvandet år skyldes, at politiet skal bruge den tid til at omstille deres IT-systemer. Er det rigtigt, er det jo helt ude i hampen. De nye regler er vedtaget af Folketinget, men fordi politiet skal bruge op til halvandet år, vil eksisterende sager blive afgjort efter de gamle regler. Der er vist behov for at Transportministeren, som har mandatet til at fastsætte ikrafttrædelsestidspunktet, træder i karakter.

Stor vognmand også på banen

Thorkil Andersen, indehaver af Frode Laursen, reagerer også på meldingen fra Jacob Forman:

- Jeg tror, vi skal have organisationerne med på den. Det er urimeligt, at chaufførerne skal miste kørekort, når lempelserne er vedtaget.

 

Jacob Forman tilføjer:

- Transportministeriet oplyser, at de i fuldt alvor er af den opfattelse, at lempelserne først skal træde i kraft om et år. Nu vil jeg virkeligt bede alle jer gode kræfter med indflydelse på disse spørgsmål om at gøre jeres indflydelse gældende. Det her er nøjagtigt så arrogant og uacceptabelt som forudset.

Læst i alt:

8 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger