Jura

22. september 2020 - 17:21

App linkNu på Google Play

Minister afviser EU-klage over 25 timer

Minister afviser EU-klage over 25 timer

22. september 2020 - 17:21

Transportministeren har nu svaret på EU-Kommissionens ”begrundede udtalelse” fra maj, hvor Kommissionen uddyber sin opfattelse af, at Danmark overtræder EU-retten ved de tidsbegrænsede 25 timers parkeringer på statslige rastepladser.

 

Men transportministeren er ikke til sinds at vige fra sin oprindelige opfattelse af, at tiltaget har været lovligt. I svaret anfører ministeren ifølge DTL, at Danmark ikke anerkender, at den tidsbegrænsede parkering på højst 25 timer på statslige motorvejsrastepladser krænker rettighederne efter adgangsforordningen og køre- og hviletidsreglerne.

 

Ministeren henviser også til, at det ifølge køre- og hviletidsreglerne er op til virksomheden at sikre, at det lange hvil kan afholdes. Det må derfor være virksomhedens ansvar at planlægge ruten, således at chaufføren kan benytte de alternative parkeringsfaciliteter i Danmark, der er til rådighed for afholdelse af det lange hvil.

DTL’s adm. direktør, Erik Østergaard, bifalder, at ministeren holder fast:

»Det betaler sig at argumentere for de principper, der ligger bag ved de nationale initiativer. Det så vi også i sagen om cabotageture og hvil i førerhuset. Det væsentlige er, at tiltaget gælder for alle, og at der ligger sikkerheds- og velfærdsmæssige hensyn til grund for restriktionerne.«

Læst i alt:

947 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke