Jura

6. september 2019 - 02:50

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Mistanke om snyd og lovbrud

Mistanke om snyd og lovbrud

Arkivfoto.

6. september 2019 - 02:50

Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, har rutinemæssigt stoppet en dansk lastbil i nærheden af Vejle. Kontrollen viste ret hurtigt, at der var tale om flere lovovertrædelser, herunder af køre- og hviletidsreglerne.

Det var vognmanden selv, der førte lastbilen, men han havde ikke styr på dokumenterne. Det viste sig nemlig, at der ikke var indhentet de nødvendige tilladelser til godskørsel.

 

Sindrigt system

Yderligere efterforskning førte efterfølgende til mistanke om, at vognmanden gennem et sindrigt system - via flere, både aktive og nedlagte, selskaber - rådede over flere lastbiler – men ingen tilladelser til godskørsel. Efterforskningen viser også, at lastbilerne, i henhold til politiets vurdering, er benyttet til netop tilladelseskrævende godskørsel.

 

Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi anmodede derfor retten om kendelse til beslaglæggelse af vognmandens øvrige køretøjer. Retten imødekom anmodningen, og ved en koordineret aktion beslaglagde Tungvognscenter Syd efterfølgende fire lastbiler forskellige steder i landet.

Vognmanden venter nu på det retslige efterspil, dels for at have etableret vognmandsforretning og kørt gods for fremmed regning uden tilladelse til godskørsel, dels for en række mindre overtrædelser af køre-hviletidsbestemmelserne. / cw

Læst i alt:

66 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke