Jura

16. juli 2020 - 14:20

App linkNu på Google Play

Østlande vil bremse vejpakken ved EU-Domstolen

Østlande vil bremse vejpakken ved EU-Domstolen

16. juli 2020 - 14:20

En række østeuropæiske EU-lande er på vej til at indbringe vedtagelsen af vejpakken for EU-Domstolen. Det sker som et sidste forsøg på at bremse de tiltag i vejpakken, som især den vestlige del af EU’s lande har kæmpet for.

 

Det er ikke mindst vejpakkens krav om, at lastbiler fremover skal returnere til hjemlandet hver ottende uge, samt nye restriktioner for cabotagekørsel, der vækker vrede i Østeuropa. Ifølge flere af landene diskriminerer disse kommende regler østeuropæiske vognmænd og chauffører.

 

Efter vedtagelsen af vejpakken i Europa-Parlamentet 8. juli udtalte den bulgarske transportminister, Rosen Zhelyazkov, at Bulgarien vil indbringe vejpakken for EU-Domstolen.

 

Bulgarien får ifølge nyhedsbureauet novinite.com fået støtte til planerne om en retssag fra den litauiske præsident – og opfordrer også lande som Rumænien, Polen, Ungarn, Letland, Malta, Cypern og Estland til at gå med i søgsmålet for at få omstødt vejpakken.

Læst i alt:

2373 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger