Jura

14. november 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

Hvis uheldet er ude til julefrokosten

14. november 2018 - 01:44

De kommende uger er højtid for julefrokoster, og traditionen tro afholdes der i mange virksomheder den årlige julefrokost for de ansatte. Hvis uheldet er ude, og en af de ansatte fx glider i kirsebærsovsen eller falder på dansegulvet iklædt høje hæle og derved kommer til skade, melder spørgsmålet sig: Er der tale om en arbejdsskade eller ej?
 
Det spørgsmål kan der ikke svares entydigt hverken ja eller nej til. Der er nemlig tale om en helt konkret vurdering, hvor der lægges vægt på en lang række forskellige faktorer, forklarer Dansk Erhverv.

 

Jo mere tilknytning ulykken har til arbejdet, desto større er sandsynligheden for, at ulykken bliver anerkendt som en arbejdsulykke.

Hvis julefrokosten fx er arrangeret af arbejdsgiver (eller på dennes opfordring) og i dennes interesse, og de ansatte er blevet opfordret til at deltage, så er skaden formentlig dækket af arbejdsskadesikringsloven.

Det har ligeledes betydning, om arbejdsgiver deltager i festen. Hvis chefen har været med, men er gået tidligt, vil skaden formentlig også være omfattet, så længe den officielle fest stadig er i gang. Hvis et par ansatte derimod er gået videre i byen eller blevet hængende til festen længe efter, at der er lukket og slukket, er det den enkeltes ulykkesforsikring, der dækker en eventuel skade.

 

NB! Husk at anmelde skaden. Som arbejdsgiver kan du nemlig få en bøde, hvis du ikke anmelder en arbejdsskade indenfor 9 dage.  

Læst i alt:

987 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger