Jura

15. september 2017 - 02:30

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Opråb til regeringen

15. september 2017 - 02:30

De allerede vedtagne køre- og hviletidssanktioner må snarest effektueres, mener en enig transportbranche.

I et svar til organisationerne 3F, ATL, DI Transport, Dansk Erhverv, Danske Speditører, DB, ITD og DTL-Danske Vognmænd, lader Transportminister Ole Birk Olesen en afklaring stå hen i det uvisse.

 

Ministeren afventer svar fra justitsministeriet, hedder det.

Men organisationerne bag henvendelsen til regeringen mener fortsat, at sagen er presserende. Domstolene udskyder i øjeblikket sagerne, fordi domstolene i sagens natur skal vurdere og dømme ud fra gældende lov.

Men hvis politi og anklagemyndighed fortsat administrerer og rejser sigtelse efter den tidligere lovgivning, så sættes både domstolene og vognmænd og chauffører i en uholdbar situation.

Sæt evt. sager i bero

Organisationerne udtrykker forståelse for politiets og anklagemyndighedens praktiske og tekniske problemer med at administrere efter den nye lovgivning, men så må sagerne sættes i bero. At det ikke er muligt for politiet at kunne sige, hvornår man vil være i stand til at administrere efter den nye lovgivning, gør kun problemet og usikkerheden større.

 

For branchens medlemmer kan det betyde forskellen på at have kørekort eller ej – de er således truet på brødet.

Organisationerne vil gerne minde om, at lovens vedtagelse fandt bred tilslutning i Folketinget og at det, som det fremgår, ligeledes er en samlet branche, der i meget positive vendinger har bakket op om den nye lovgivning, lyder det fra blandt andre DTL - Danske Vognmænd.

Læst i alt:

12 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger