Jura

1. august 2017 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Opråb: Vedtagne lempelser bremses

1. august 2017 - 02:55

Jacob Forman, advokat og specialist i sager på området for vejgodstransport, melder nu, at politiet og anklagemyndigheder forventer at kunne forsinke lempelser af køre- og hviletidssanktioner.

 

- Begrundelsen fra anklagemyndigheden er en henvisning til nogle it-problemer. It-problemer som flere kilder i politiet siger er overdrevne, og hvor ændringer i it-systemet ikke er nødvendige for at kunne anvende lempelserne nu, lyder det bl.a. fra advokaten, der er meget utilfreds over signalet fra anklagemyndigheden.

De nye lempeligere regler er vedtaget af Folketinget og trådte i kraft 1. juli.

Mere fair sanktioner

Jacob Forman:

- I de nye regler har man mindsket straffen for de overtrædelser, som ikke er farlige for andre trafikanter. Man undlader frakendelse, og man har i loven også nedsat bødestørrelsen for de ufarlige overtrædelser. Er du så uheldig at få din køre- og hviletidssag i retten i det næste års tid – altså i anklagemyndighedens forsinkelsesperiode – skal du acceptere de meget alvorlige og økonomisk invaliderende gamle sanktioner. Er du heldig først at få sagen i retten, efter at anklagemyndigheden er blevet færdig med deres praktiske og administrative ændringer, vil du blive bedømt efter de nye og lempede regler.

Urimelige forskelle

Advokaten kalder det for ”urimeligt store forskelle i strafudmålingen på grund af administrativ langsommelighed hos anklagemyndigheden.”

 

- I den første situation, hvor du bliver bedømt efter de gamle regler, mister du dit eksistensgrundlag. I den anden situation, hvor du bliver bedømt efter de nye regler, kan du beholde din dagligdag, din virksomhed og dine omgivelser.

 

Konkret sag

Advokat Jacob Forman og hans advokatfuldmægtig Rasmus Lind Hardt har i en konkret sag spurgt anklagemyndigheden, om den vil fastholde, at personen - som skal have sin sag i retten i anklagemyndighedens forsinkelsesperiode - skal bedømmes efter de gamle regler.

 

- Og det står de fast på. Udsagnet er desværre ikke overraskende for os. Vi har oplevet anklagemyndighedens stædige fastholdelse af det gamle og meget hårde sanktionssystem hver gang, vi i den seneste tid har forsøgt at få sager stillet i bero med henvisning til lovens vedtagelse i Folketinget, fortsætter Jacob Forman.

 

Han konkluderer kort og godt, at anklagemyndigheden ”handler mod Folketingets ønske.”

Stil dem i bero

- Vi har bedt anklagemyndigheden om at stille sagerne i bero, indtil de er klar, men alle vores anmodninger er uden undtagelse blevet mødt med stædig og stejl afvisning fra anklagemyndighedens side. De vil i stedet have sagerne afgjort nu. Det betyder, at sagerne skal afgøres efter de meget hårde – og lovmæssigt forældede – sanktioner, fordi anklagemyndigheden ikke er parat til at administrere det, som Folketinget vedtager, tilføjer jacob Forman.

 

Lastbil Magasinet - søstermagasin til Trans Inform, Vognmandens Fagblad - har indtil videre forgæves forsøgt at få en kommentar til sagen fra Rigspolitiet.

Læst i alt:

10 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger