Jura

16. maj 2017 - 02:00

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Pinligt, plat og æreløst

16. maj 2017 - 02:00

Visse østeuropæiske vognmænd og chauffører kører fortsat frem med en skam- og æreløs ”professionalisme”. Inklusiv en slipstrøm af ulovligheder og foragt for omgivende samfund, mennesker og lande.

 

Forleden blev en 47-årig litauisk chauffør således stoppet af politiet i Vestjylland – med en alkoholpromille på 4,4. Altså tæt på det promilleniveau, hvor alkoholikere og andre uforsigtige personer risikerer at ’dø af druk’.

Endnu et eksempel ud af den nærmest uendelige række af episoder, hvor netop østeuropæiske chauffører - fortsat til ’fulde’ - demonstrerer ét af Østeuropas fortsatte bagsider. Drukkul-turen bag rattet.

 

Men det er desværre ikke det eneste eksempel fra Østeuropa, hvor ansvarsløsheden hærger.

 

Nyeste eksempel på unfair kørsel herfra er svindlen med AdBlue.

Politiet i Tyskland og Danmark har i den senere tid afsløret, at flere østeuropæiske lastbiler kører rundt med lastbilernes AdBlue-systemer slået fra. Dermed forurener bilerne voldsomt i forhold til deres officielle Euro-normer.

Her er motivet - ikke overraskende – penge. Angiveligt kan der spares op til 20.000 kr. årligt per lastbil, hvis der undlades at fylde AdBlue på bilen.

 

Trans Inform, Vognmandens Fagblad, støtter fuldt ud de udmeldinger, der sendes fra både DTL – Danske Vognmænd og brancheorganisationen ITD.

Der skal kort og godt slås hårdt ned på denne nye konkurrenceforvridende svindel, der er nærmest chokerende svinsk i sin karakter.

 

Aktuelt ligger bødeniveauet for disse ulovlige forhold på blot 1000 kr. Et niveau der skal hæves markant, så der sendes et klart signal til hele branchen.

Læs meget mere om den nye svindeltype i det nye nummer af Trans Inform, Vognmandens Fagblad, der udkommer på mandag 15. maj.

 

Det nye nummer fortæller bl.a. også om en talsikker vognmand fra Thisted, fint fransk præsidentbesøg hos Renault Trucks Danmark, dygtige danske Renault-mekanikere på vej til verdensfinale i Frankrig, MAN’s nye bilhus i Esbjerg, rummelige nyheder fra VM Tarm og meget meget mere.

Læst i alt:

7 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger