Jura

20. september 2019 - 02:45

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Politikontrol afslører massive problemer

Politikontrol afslører massive problemer

Arkivfoto.

20. september 2019 - 02:45

Tirsdag i indeværende uge fra kl. 9 til 16 blev 209 biler kontrolleret, da Tungvognscenter Nord, Syd og Øst gennemførte en stor kontrol af tunge køretøjer.

Sammen med en række andre myndigheder og samarbejdspartnere vinkede medarbejderne fra Tungvognscentrene de mange køretøjer ind til kontrol ved Østjyske Motorvej, Storebæltsbroen og Sønderjyske Motorvej.

 

Tungvognskontrollerne er et led i politiets målrettede færdselsindsats, der har til formål at nedbringe antallet af dræbte og tilskadekomne i trafikken og skabe tryghed og sikkerhed blandt trafikanterne samt sikre overholdelse af relevant lovgivning for tungvognsområdet.

 

Fokus for tungvognskontrollen var rettet mod en lang række områder, og der blev blandt andet kontrolleret førerkort, registreringsattester og EU-tilladelser til overholdelse af reglerne for køre/hviletid og cabotagekørsel samt transport af dyr og farligt gods. Derudover var fokus også rettet på ADR og affald, vejbenyttelsesafgift, spirituskørsel, manipulation, uopmærksomhed og manglende udsyn fra bilernes førerhuse.

 

Nedenfor er uddrag af resultaterne fra den nationale kontrol af tunge køretøjer.

Tungvognscenter Nord

Rasteplads Blankhøj, Østjyske Motorvej ved Tilst, lagde plads til Tungvognscenter Nords kontrol af 69 køretøjer, heraf 23 udenlandske. Kontrollen foregik i samarbejde med Østjyllands Politi, Militærpolitiet, Norsk Vejvæsen og Færdselsstyrelsen.

Kontrollen første til, at 7 chauffører samt 14 vognmænd/ejere blev sigtet.

 

Stikord på de tilhørende sager er blandt andet:

Otte overtrædelser af køre-hviletid, fire sager med kontrolapparat/tachograf, ni synsindkaldelser og to køretøjer, der har fået inddraget nummerpladerne på grund af fejl og mangler. Der er samtidigt uddelt en bøde på 70.000 kr. for ulovlig cabotagekørsel.

Tungvognscenter Syd

E45 Sønderjyske motorvej ved Ustrup Vest lagde plads til Tungvognscenter Syds kontrol af 59 køretøjer, heraf 34 udenlandske, i samarbejde med Syd- og Sønderjyllands samt Sydøstjyllands Politi, med bl.a. en narkohund, Færdselsstyrelsen, Miljøstyrelsen og Fødevarestyrelsens veterinære rejsehold.

 

Der blev særligt kontrolleret transport af affald i samarbejde med Miljøstyrelsen og kontrol af dyretransport i samarbejde med Fødevarestyrelsen, og der blev ikke fundet overtrædelser på disse områder.

 

Stikord på sager her er blandt andet:

Et kontrolapparat (tachograf) var ulovligt, idet eftersyn ikke var overholdt, et eksempel på manipuleret ad-bluesystem, hvor bilen er tilbageholdt, indtil lovliggørelse og betaling af bøde, to sager med manipulation af tachograf, én sag med udløbet kørekort og kvalifikationsbevis, en sag med manglende tilladelse til særtransport, seks synsindkaldelser og ni sager med forskellige fejl og mangler.

Tungvognscenter Øst

Området ved Storebæltsbroen lagde plads til Tungvognscenter Østs kontrol af 81 køretøjer, heraf 14 udenlandske, i samarbejde med Færdselsstyrelsen.

 

Kontrollen førte til, at 54 chauffører og vognmænd/ejere blev sigtet.

Stikord for sagerne er:

13 overtrædelser af reglerne for køre-hviletid, 11 sager med fejl og mangler på køretøjerne, 2 sager med manglende betaling af vejbenyttelsesafgift og én sag, hvor der er foretaget manipulation af tachografen.

Læst i alt:

231 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger