Jura

11. april 2022 - 12:18

App linkNu på Google Play

Scania anker kartelbøde til EU-Domstolen

Scania anker kartelbøde til EU-Domstolen

11. april 2022 - 12:18

Scania har appelleret sin sag til EU-Domstolen med håbet om at blive frikendt for sin rolle i kartelsamarbejdet mellem en række europæiske lastbilfabrikker igennem en periode på 14 år, oplyser transportnet.se.

 

Tilbage i 2016 blev Daimler, Volvo/Renault, Iveco, DAF og MAN dømt for at have deltaget i kartelsamarbejdet og tildelt store milliardbøder. Som den eneste fabrik fastholdt Scania sin uskyld, men blev i 2017 også tildelt en bøde af EU-Kommissionen for sin rolle i samarbejdet.

 

Scania afviste dengang at betale bøden, som for nylig blev stadfæstet af EU-Domstolen. Men den afgørelse har Scania nu valgt at appellere til samme instans – altså EU-Domstolen – som igen skal kigge på sagen for at træffe en endelig afgørelse om Scanias rolle i kartelsamarbejdet.

Bøden til Scania lyder på 6,3 mia. danske kroner – medmindre fabrikken altså får medhold ved EU-Domstolen i sagen, som omhandler ulovligt samarbejde mellem fabrikkerne om priser, forsinket introduktion af ny motorteknologi mv.

Læst i alt:

2025 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger