Jura

14. februar 2017 - 02:53

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Sjette land med mindsteløn

14. februar 2017 - 02:53

Med Hollands nye regler for mindsteløn og kædeansvar ved cabotagekørsel, fra seneste årsskifte, kører endnu et EU-land over til mindsteløn for udenlandske transportvirksomheder - nu i alt seks lande inklusiv Norge.


P.t. kun cabotage
Det hollandske socialministerium har fra 1. januar 2017 fastholdt definitionen af udstationeringsdirektivet inden for transport som kun gældende i tilfælde af cabotage. Bilaterale-, tredjelands- og transittransporter er i øjeblikket ikke underlagt den hollandske mindsteløn. Det betyder, at den hollandske mindsteløn kun gælder, når chauffører udfører cabotagekørsel i Holland.


- Foreløbig gælder reglerne kun for cabotage, men det diskuteres, om mindstelønnen også skal omfatte internationale transporter. Det er især på dette område, vi har været i dialog med TLN (ITD' søsterorganisation i Holland)for at få deres klare læsning (fortolkning) af de gældende regler, siger Maria Feldberg, jurist i ITD.


Tilsvarende krav
Kravene til virksomhederne ligner på mange punkter de krav, som man har set i de lande, der også har indført mindsteløn. Man skal kunne fremvise relevante dokumenter ved forespørgsel: lønsedler, ansættelsesaftale, kvittering for at lønnen er betalt, arbejdstidsfortegnelser, dokumenter for social sikring (A1-attest). (Hertil er der også krav om en repræsentant i Holland.)


Tidligere har Italien, Østrig, Frankrig, Norge og Tyskland indført regler om mindsteløn. Belgien forventes også at følge med inden længe.


Fakta hollandsk mindsteløn
Gælder fra 1. januar 2017. Reglerne dækker i første omgang cabotagekørsel, men kan blive udvidet til at omfatte international transport.

 

Fra 1. januar 2018 skal man lave elektronisk registrering. Dokumentation – skal ikke være i bilen – (men vi anbefaler at medbringe lønseddel samt ansættelseskontrakt). Kontaktperson – man skal have en repræsentant i Holland. Mindsteløn – på nuværende tidspunkt 8,96 euro i timen.

Gøres den hollandske transportoverenskomst bindende, vil den mindsteløn, der skal overholdes, stige. Kædeansvar for alle i hele transportkæden. Bøde – maksimalt 20.500 euro pr. overtrædelse.

Læst i alt:

9 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger