Jura

8. december 2017 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Sjusk med affald koster dyrt

8. december 2017 - 02:55

Retten i Kolding har netop idømt en professionel affaldsoperatør fra lokalområdet en bøde på 394.000 kr., efter at virksomheden i fem tilfælde sendte affald ud af landet uden de rette godkendelser.

I alt fem lastbiler med affald blev således standset og kontrolleret af Tungvognscenter Syd i samarbejde med Miljøstyrelsen, henholdsvis 24. september 2014, 20. april 2015 samt 21. april 2015 (sidste tre lastbiler).

 

Manglende anmeldelser

Specialanklager ved Sydøstjyllands Politi, Pernille Moesborg:

- Når man skal sende affald over landegrænser, skal man anmelde det. Det vil sige, at man skal have godkendelser fra både afsender- og modtagerlandets myndigheder og endda også fra de lande, affaldet skal transporteres igennem. Der skal også stilles økonomisk sikkerhed. Men det kan også ske på en forenklet måde, hvis affaldet er rent og kun består af én slags affald. Så kan det sendes på en måde, hvor der blot skal medfølge noget dokumentation.

Forenklet transport

De fem transporter var sendt på den forenklede måde, men Miljøstyrelsens medarbejdere vurderede, at transporterne skulle have været anmeldt.

Retten lagde ved sin afgørelse vægt på den vurdering, Miljøstyrelsen havde lavet og på de billeder, der var taget af affaldet.

 

Økonomisk gevinst

- Det er en meget høj bøde, virksomheden har fået, men den er fastsat efter praksis i denne type sager. Retten lagde ved straffastsættelsen vægt på, at virksomheden er en professionel aktør og ved at anvende den forenklede metode, har selskabet opnået både en økonomisk og en tidsmæssig gevinst, siger Pernille Moesborg.

Det er uvist, hvordan virksomheden forholder sig til dommen.

Læst i alt:

12 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger