Jura

1. juni 2018 - 02:51

App linkNu på Google Play

Vognmanden

’Skægt slagsmål’ om udsatte sager

1. juni 2018 - 02:51

Efter at Folketingets nye, mere lempelige og fair sanktioner for lovovertrædelser på området for køre- og hviletid endelig i dag – efter et helt års forsinkelse - træder i kraft, venter et nyt ’slagsmål i landets byretter.

Årsagen er, at en række sager mod chauffører og vognmænd det seneste år er blevet udsat, fordi anklagemyndigheden ikke har været administrativt klar til at håndtere de nye lovregler. Selv om Folketinget allerede før sommerferien sidste år vedtog og i kraftsatte de nye og mere fair sanktioner.

Mange sager venter

- Jeg har mange sager, der ligger og venter, og hvem skal så bære ansvaret for forsinkelsen hos anklagemyndigheden? Anklagerne vil nok sige, at det er Jacob Forman, der har fået sagerne udsat. Og jeg vil argumentere for, at det er anklagemyndigheden, der ikke i tide har gjort systemet klar til de nye regler, lyder det fra advokat Jacob Forman, København, til Vognmandens Fagblad.

 

Advokaten kalder samtidigt behandlingen af de kommende sager for ’et skægt slagsmål’, og at ”anklagemyndigheden i et år har vidst, at de nye regler var på vej”.

Rabat i sigte

Advokat Jacob Forman nævner desuden, at der i nogle sager måske kommer rabatter på tale – altså rabatter på en eventuel strafudmåling som følge af de forsinkede sager.

Læst i alt:

21 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger