Jura

22. december 2017 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Strammere regler for registrering

22. december 2017 - 02:35

Tilbage i maj i år blev der indført skrappere krav til registrering af ejere af selskaber. Det skete som følge af en ny EU-lovgivning, der skal forhindre misbrug af selskaber til blandt andet hvidvask af penge og finansiering af terror.

 

Næsten alle virksomhedsformer skal opfylde de nye regler, der betyder, at virksomhedernes ledelse skal sikre, at virksomhedens ”reelle ejere” registreres i Erhvervsstyrelsen.

Men det halter med registreringen, melder DI Business.

 

Erhvervsstyrelsen skønner, at omkring 25 procent - svarende til cirka 87.500 selskaber - endnu ikke har registreret deres reelle ejere, selv om fristen udkøb 1. december.

Derfor risikerer virksomhederne nu bøder.

 

De faktiske ejere er som udgangspunkt de fysiske personer, der reelt ejer eller kontrollerer virksomheden med minimum 25 procent.

Den nye registreringspligt gælder - ved siden af de eksisterende regler om registrering af virksomhedens direkte ejere - de såkaldte legale ejere, der både kan være fysiske personer og andre virksomheder.

Læst i alt:

13 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger