Jura

31. maj 2019 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Stor bøde til vognmand

31. maj 2019 - 02:40

Den 3. september 2018 blev virksomheden ved en udeblivelsesdom, altså uden selskabet var til stede, idømt en bøde på 150.000 kr. for kørsel uden tilladelse i fire tilfælde. Vognmandsvirksomheden fik lov til at få sagens behandling genoptaget, men Retten i Kolding når nu til nøjagtig samme resultat.

 

Specialanklager Pernille Moesborg:

- Sagen startede, da Tungvognscenter Syd standsede en tyrkisk lastbil den 6. december 2017. Ved kontrollen blev det konstateret, at der i tre tilfælde var blevet kørt på såkaldte turtilladelser, selvom de ikke kunne bruges til de transporter, der var udført.

Chaufføren blev 2. januar 2018 ved Retten i Kolding idømt fængsel i 60 dage og udvist med indrejseforbud i 6 år for at have udfyldt tilladelserne med falske oplysninger.

Anden bil, samme firma

Godt fire måneder senere, 14. maj 2018, standsede Tungvognscenter Syd endnu en lastbil fra samme tyrkiske vognmandsvirksomhed. Problemet var her fuldstændig det samme, og chaufføren blev 6. juni 2018 ved Retten i Sønderborg idømt 30 dages fængsel og udvist med indrejseforbud i seks år for at have udfyldt tilladelsen med falske oplysninger.

 

Pernille Moesborg tilføjer:

- Ved kontrol af de fremviste fragtbreve og tilladelser, så alt ud til at være i orden. Det var først ved en mere dybdegående kontrol, hvor der blev sammenholdt oplysninger fra tachografen og chaufførens personlige papirer, at politiet kunne konstatere, at tingene ikke hang rigtigt sammen. Retten fandt, at det var en skærpende omstændighed, at man havde forsøgt at skjule tingenes rette sammenhæng.

Den tyrkiske vognmandsvirksomhed nægter sig skyldig og overvejer nu, om sagen skal ankes.

Turtilladelse

En tilladelse der udveksles mellem lande på billateralt grundlag. Danmark og Tyrkiet udveksler tilladelser mellem de kompetente myndigheder. En turtilladelse fra Danmark gives af de tyrkiske myndigheder til en tyrkisk vognmand. Turtilladelsen giver vognmanden ret til at køre én gang til Danmark med gods fra Tyrkiet, og tilbage til Tyrkiet med gods fra Danmark.

Læst i alt:

33 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger