Jura

6. september 2019 - 02:44

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Ubetinget fængsel til lastbilchauffør

Ubetinget fængsel til lastbilchauffør

Foto: Rigspolitiet/Kim Matthai Leland

6. september 2019 - 02:44

Den 17. november sidste år kørte en 33-årig lastbilchauffør fra Vejle-området over Storebæltsbroen. For at undgå påkørsel af en personbil foretog han en forholdsvis hård opbremsning, hvorved noget af det minkfedt, han kørte med, blev presset ud af containeren og ud på vejbanerne, så det dækkede hele motorvejen. Lastbilchaufføren kørte lidt efter fra stedet.

 

De efterfølgende biler begyndte herefter at køre galt på grund af det glatte føre, som minkfedtet havde forårsaget. Til sidst gik det helt galt, da en 25-årig bilist fra aarhusområdet kørte ind i en af de biler, der var standset for at yde hjælp. En mand brækkede ryggen ved påkørslen, og hans lille datter på knap halvandet år mistede livet.

 

Den 25-årige bilist blev senere tiltalt, og vejforholdene på stedet blev efterfølgende sammenlignet med brun sæbe af bilinspektør.

 

Rettens domme

Retten i Svendborg har nu idømt lastbilchaufføren tre måneders ubetinget fængsel, en bøde på 3.000 kr., betinget frakendelse af førerretten, og så skal han betale erstatning, oplyser specialanklager Pernille Moesborg, Sydøstjyllands Politi.

 

Hun uddyber:

- Han blev dømt for færdselsuheldet, hvor han spildte minkfedtet, for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse. Domsmandsretten fandt derimod ikke, at han forsætligt havde udsat andres liv for fare, eller at det uagtsomme manddrab og legemsbeskadigelsen var sket under særlig skærpende omstændigheder.

 

Den 25-årige bilist er idømt 30 dages ubetinget fængsel, en bøde på 2.500 kr., en betinget frakendelse af førerretten, og også han skal betale erstatning. Bilisten er således dømt for færdselsuheldet, hvor han kørte ind i den holdende bil, for uagtsomt manddrab og uagtsom legemsbeskadigelse.

Læst i alt:

81 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke