Jura

13. april 2018 - 02:59

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Vognmand: - Alkolåse bare et reklamestunt

13. april 2018 - 02:59

Det er nærmest den omvendte verden, når vognmandsfirmaet Tage Søgaard, Hanstholm, i disse dage spiller hovedrollen i det, der ligner en usædvanlig sag om promillekørsel i Polen.

Usædvanlig ved at det netop er en dansk chauffør, ansat hos en dansk vognmand, der ’parkerer’ en dansk lastvognstrækker mod et træ i Polen.

 

Samtidigt er chaufføren ”afholdsmand”, ifølge dennes arbejdsgiver, Thomas Søgaard, indehaver af Tage Søgaard, Hanstholm.

 

Uheldet, der skete tirsdag i denne uge, var så voldsomt, at bilen – ifølge Vognmandens Fagblads oplysninger – er totalskadet.

Den danske chauffør blev løsladt onsdag i byen by Krzywopłoty, hvor han blev hentet af sin familie i Polen.

Alkolåse, nej tak

Vognmandens Fagblad spørger blandt andet vognmand Thomas Søgaard, om episoden i Polen får ham til at overveje alkolåse i firmaets biler?

 

- Nej, jeg har da tænkt på alkolåse, men det er bare et reklamestunt. De kan omgås med en højtrykspistol, udtaler vognmanden til Vognmandens Fagblad.

 

Den pågældende chauffør har været ansat i den pågældende vognmandsforretning i mere end ti år, og det er uvist, om episoden koster jobbet for den danske chauffør.

 

Totalskadet

- Trækkeren er totalskadet, og traileren – med fersk fisk - er også hårdt medtaget. Hvor dyrt det ender med at blive, ved jeg ikke endnu, fortsætter vognmanden.

 

Thomas Søgaard tilføjer, at han endnu ikke har fået nærmere oplysninger om uheldet, og at det er det første af sin art i firmaets tid.

 

- Vi har ikke rigtigt fået noget at vide. Om det var et solouheld eller om andre også var involveret. Jeg har talt med nogle polakker, og de fortæller, at stedet – i hvilken kommune sådan noget foregår – har indflydelse på, hvilken straf man kan få.

Stærk medicin

Vognmand Thomas Søgaard oplyser videre, at den pågældende danske chauffør tager stærk medicin, og at det måske er dette faktum – altså sygdom, der i virkeligheden ligger bag uheldet i Polen. Et uheld der muligvis også koster chaufføren en brækket skulder.

 

- Han (chaufføren) har tidligere været i fleksjob i virksomheden, og det er nok en god ide, at han kommer til læge, når han kommer hjem, tilføjer Hanstholm-vognmanden.

 

Ifølge Thomas Søgaard, der har omkring 15 ansatte chauffører, er det i orden, at chaufførerne får 1-2 øl, når de holder lange hvil i forbindelse med deres job.

Vognmanden har per 1. januar i år overtaget vognmandsfirmaet efter sin far, formelt i et nystiftet selskab.

Læst i alt:

36 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger