Jura

1. september 2019 - 21:48

App linkNu på Google Play

Politiet beslaglægger fire lastbiler fra dansk vognmand

Politiet beslaglægger fire lastbiler fra dansk vognmand

1. september 2019 - 21:48

I slutningen af juli standsede Sydøstjyllands Politi, Tungvognscenter Syd, rutinemæssigt en dansk lastbil i nærheden af Vejle. Kontrollen viste ret hurtigt, at der var overtrædelse af køre- og hviletidsbestemmelserne.

 

Det var vognmanden selv, der førte lastbilen, men han havde ikke helt styr på dokumenterne. Det viste sig nemlig, at der ikke var indhentet de nødvendige tilladelser til godskørsel, oplyser politiet i en pressemeddelelse.

 

Yderligere efterforskning førte efterfølgende til mistanke om, at vognmanden gennem et sindrigt system via flere, både aktive og nedlagte selskaber, rådede over flere lastbiler – men ingen tilladelser til godskørsel. Efterforskningen viste også, at lastbilerne i henhold til politiets vurdering blev benyttet til netop tilladelseskrævende godskørsel.

 

Anklagemyndigheden ved Sydøstjyllands Politi anmodede derfor retten om kendelse til beslaglæggelse af vognmandens øvrige køretøjer. Retten imødekom anmodningen og ved en koordineret aktion beslaglagde Tungvognscenter Syd efterfølgende fire lastbiler, forskellige steder i landet.

Vognmanden afventer nu det retslige efterspil, dels for at have etableret vognmandsforretning og kørt gods for fremmed regning uden tilladelse til godskørsel og dels for en række mindre overtrædelser af køre-hviletidsbestemmelserne.

Læst i alt:

2123 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger