9. april 2021 - 14:10

App linkNu på Google Play

Kontrol i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm: Ikke alle vognmænd efterlever nye regler

Kontrol i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm: Ikke alle vognmænd efterlever nye regler

9. april 2021 - 14:10

Politiets Tungvognscenter Nord foretog 5.-8. april en målrettet kontrol af vare- og lastbiler i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm på baggrund af nye cabotageregler. Kontrollen viste, at ikke alle vognmænd efterlever de nye regler.
 

Den 1. januar 2021 kom der nye regler på transportområdet, som betyder, at hovedparten af de udenlandske vognmænd bl.a. skal indberette cabotagetransporter i registeret for udenlandske transportydelser.

 

I de første tre måneder af året har der været en vejledningsperiode, så vognmænd og speditører har haft mulighed for at sætte sig ind i de nye regler. Vejledningsperioden udløb den 1. april, og politiets Tungvogncenter Nord foretog på den baggrund en målrettet kontrol af vare- og lastbiler i Aarhus, Herning, Skjern og Tarm fra mandag den 5. april til torsdag den 8. april.

 

- Vi kontrollerede i alt 155 last- og varebiler, og kontrollen havde fokus på cabotagetransporter og kontrol af lønvilkår, forklarer politikommissær Claus Kjær-Pedersen, leder af Tungvognscenter Nord, Nordjyllands Politi.

Otte tilfælde af manglende registrering

Efter en vejledningsperiode på tre måneder kunne man optimistisk tro, at alle, som er omfattet af de nye regler, havde sørget for at lade sig registrere. Men kontrollen viste, at det ikke er tilfældet:

 

- Kontrollerne resulterede i flere overtrædelser af cabotagereglerne og otte tilfælde, hvor den udenlandske vognmand ikke havde foretaget indberetning af cabotagetransporterne til registeret, oplyser Claus Kjær-Pedersen.

 

Flere blev sigtet for generelle overtrædelser

Som en del af den forgangne uges kontroller satte politiet meget tidligt tirsdag morgen en ’prop’ i udkørslen fra rasteplads Søby Øst ved Herning. Alle lastbiler på pladsen blev kontrolleret, og det resulterede da også i flere sigtelser, bl.a. for afholdelse af regulært ugehvil i lastbilen.

Derudover var der en del overtrædelser af køre-/hviletidsbestemmelserne og 20 tilfælde af systematisk kørsel uden førerkort i lastbilens takograf.

 

- Det er generelt de overtrædelser, vi finder, når vi er på kontrol. Manglende firmanavn, fejl og mangler på køretøjerne og manglende betaling af vejbenyttelsesafgift,” siger tungvogncenterets leder afsluttende.

 

Tungvognscenter Nord dækker Nordjyllands, Østjyllands og Midt- og Vestjyllands politikredse og foretager derfor kontroller i alle kommuner i de nævnte kredse.

Læst i alt:

7485 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger