Navne

3. oktober 2018 - 01:45

App linkNu på Google Play

Continental klar til mælkebøtter

3. oktober 2018 - 01:45

Ikke alle er lige begejstrede for de gule mælkebøtter i haven, men i fremtiden kan netop denne plante sikre en mere miljøvenlig og bæredygtig kørsel.

 

Dæk- og teknologigiganten Continental har de seneste fem år arbejdet på et grønt udviklingsprojekt, som går under navnet Taraxagum. Målet er at anvende fremavlede russiske mælkebøtterødder til at fremstille naturgummi til dæk, så produktionen bliver mere bæredygtig.

Nu står de første produktionsmaskiner klar i det nye tyske laboratorium Taraxagum Lab Aklam, og udvindelsen af gummi fra mælkebøtterne kan påbegyndes.

 

»Klimaændringerne er en realitet i hele verden. Hos Continental har vi i mange år arbejdet med udviklingen af vores teknikker, så vi kan producere mere bæredygtigt og bidrage til den grønne omstilling. Derfor er vi glade for, at der nu ses nogle fysiske resultater af forskningen i Taraxagum,« fortæller adm. direktør Georg Nielsen hos Continental Dæk Danmark A/S.

 

 

Alternativ til træer i regnskoven

 

 

Den nye teknologi er et alternativ til udvinding af gummi fra træerne i regnskoven. Brugen af de russiske mælkebøtter vil på sigt kunne matche udbyttet fra netop de konventionelle gummitræer og vil skåne regnskoven som vedvarende ressource. Mælkebøtterne kan vokse i store dele af verden, hvilket åbner helt nye potentialer for arealer, som ellers ikke dyrkes.

 

»Vores ingeniører og teknikere arbejder konstant på at gøre gummiproduktionen mere bæredygtig. De russiske mælkebøtter kan dyrkes flere steder i verden – også her i Nordeuropa – og vi kan derfor minimere de lange transporter fra troperne, hvilket vil reducere CO2-udslippet betydeligt,« forklarer Georg Nielsen.

 

Continental annoncerede sidste år, at koncernen over en periode på fire år vil investere 35 mio. euro, hvilket svarer til 261 mio. kr., i Taraxagum Lab Aklam. Den tyske koncern regner med, at den første serie af mælkebøttedæk kommer på markedet om fem år.

Læst i alt:

555 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger