Navne

2. maj 2021 - 12:03

App linkNu på Google Play

Flemming Hansen er død

Flemming Hansen er død

Flemming Hansen i sin tid som transportminister. (Foto: DTL)

2. maj 2021 - 12:03

Rasmus Haargaard

Den tidligere transportminister Flemming Hansen er død i en alder af 81 år.

 

Den konservative Flemming Hansen tiltrådte som transportens minister i november 2001 og bestred posten frem til 2007 – hvilket gør ham til den længst siddende transportminister i nyere tid.

 

I forbindelse med hans bortgang har der lydt pæne ord fra både kolleger og den branche, han var den politiske leder for igennem seks år.

 

Fra DTL-direktør Erik Østergaard lyder det:

- Personligt har jeg arbejdet med Flemming Hansen helt tilbage fra min tid i Scandlines i forrige årti, og efterfølgende i DTL Regi hvor han bl.a. udpegede mig til Infrastrukturkommissionen – og senest i HH Gruppen hvor han deltog med stor entusiasme. Vores tanker går til Flemmings familie og til et parti, der har mistet en god og principfast politiker.

Flemming Hansen lagde bl.a. meget arbejde i at få skubbet på Femern Bælt-projektet og var med til at sikre en aftale med Tyskland i 2007, inden han fratrådte.

 

Den nuværende transportminister, Benny Engelbrecht (S), har på Facebook også sendt en hilsen til sin forgænger – og skriver bl.a.:

»Jeg havde den store ære - som ganske nytiltrådt transportminister - at have en skarp Flemming Hansen på besøg til en samtale om fortiden og fremtiden. Han var generøs med at dele ud af sin viden - også på tværs af partiskel. Mine tanker går til familien – æret været Flemming Hansens minde.«

 

Der er dog stadig masser af transportpolitik i Hansen-familien. Således er Flemming Hansens søn, Niels Flemming Hansen, i dag medlem af Folketinget for De Konservative og – naturligvis – partiets transportordfører.

Læst i alt:

820 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger