Navne

3. maj 2021 - 01:45

App linkNu på Google Play

Imod alle odds: Vognmand fejrer jubilæum med ny kranbil

3. maj 2021 - 01:45

Rasmus Haargaard

I dette forår fik vognmand Per Nielsen fra Kaas ved Pandrup leveret en jubilæumsbil til sig selv – en flot opbygget V8-kranbil baseret på en Scania R 650 8x4 med to styrende aksler, Hiab-kran og wirehejs fra Sawo. Bilen er flot specificeret og opbygget – og det kunne ikke være anderledes denne gang.

 

- 650 heste er nok lige at skyde gråspurve med kanoner. Men man er her kun én gang. Og er man tosset med 8 cylindere, så er det sådan, det er, konstaterer Per Nielsen selv.

 

Tilbage i efteråret 2010 var der ellers ikke meget, der tydede på, at Per Nielsen skulle sælge flere juletræer eller bygge flere kranbiler op. Efter at have skrantet et stykke tid fik vognmanden diagnosen leukæmi – en kræftform der forhindrer dannelsen af nye blodceller.

- Kan jeg blive et år ældre, spurgte vognmanden dengang lægen.

 

- Tja. Vi kan jo prøve, lød svaret.

 

Prognoserne har Per Nielsen nu modbevist flere gange – trods tilbageslag undervejs. Og hele vejen igennem har han passet sin forretning, der undervejs er blevet trimmet.

 

- Jeg tror, det er det, der har hjulpet mig. Jeg sad på et tidspunkt i en stol og græd som pisket og var ked af det hele. Så sagde jeg til mig selv, at hvis du ikke har fandens mange år tilbage at leve i, så vil du da hellere ud og have noget ud af det i stedet for at sidde og græde. For mit vedkommende elsker jeg at arbejde, siger Per Nielsen.

Du kan læse hele historien om vognmand Per Nielsen og hans nye V8-kranbil i Lastbil Magasinets juni-nummer.

Læst i alt:

11567 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger