Navne

22. august 2017 - 02:05

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Mindeord: Frede Alstrup

22. august 2017 - 02:05

Vores kære bror, tidligere direktør og medstifter af Freja, Frede Alstrup, er afgået ved døden 5. august 2017.

Frede døde af kræft, 19 dage før sin 76 års fødselsdag.

Frede blev født 24. august 1941 i Roslev og blev det fjerde barn ud af en søskendeflok på i alt fem.

 

Han blev født ind i en vognmandsfamilie og fik tidligt en interesse for lastbiler. Det var derfor næsten selvskrevet, at han blev chauffør og havde en del jobs, inden han senere blev selvstændig.

 

Det endte også med, at Frede giftede sig ind i et større vognmandsfirma, hvor han blev ansat som disponent/speditør. Her blev han kaldt ”pangel”, da der altid var plads til mere gods, hvis man stablede det på Fredes måde. Det var også her, han ansatte sin kommende kompagnon, Jørgen Hansen. De fik et godt makkerskab, og på sigt blev de enige om at starte Freja i 1985.

De to partnere fik fra starten succes med Freja, og de ekspanderede hurtigt og blev en stor medspiller inden for transport og logistik.

Frede søgte senere nye udfordringer og brugte sin passion og viden om lastbiler som sælger af disse.

Hans erfaring med biler kom mange vognmænd til gode. Han havde selv købt mange lastbiler, så han vidste, hvad han skulle se efter.

 

Fritiden brugte Frede på surfing og speedbådssejlads. Mange furboer nød godt af en tur på vandski - både med og uden bikini.

Dertil brugte Frede tiden sammen med sine børn, børnebørn og os søskende, og det var altid en fornøjelse at være i hans selskab.

 

I pensionisttiden havde Frede, og hans gode ven og rejsekammerat Erik, mange gode oplevelser. De besøgte bl.a. Brasilien, Cuba og i januar var de i Thailand. Mange gange var de væk i 4 - 5 uger. De lejede eller købte motorcykler, for at køre landet tyndt og efter brug, solgte de dem igen.

De har også kørt meget rundt i Europa. I Østeuropa besøgte de bl.a. Litauen. Det var altid hyggeligt, når Frede kom forbi og fortalte om de oplevelser, de havde haft og gav os et indblik i den store verden, som han med stor indlevelse kunne fortælle om.

Den sidste tur de var på, var 14 dage i Tyskland. Den nåede vi desværre ikke at høre om.

 

Kære Frede, du har været noget specielt og sat aftryk hos mange.

Det vidnede det også om i Glyngøre Kirke lørdag den 12. august. Der var stopfyldt af både chauffører, som du ansatte i VJ og tog med til Freja, venner og ikke mindst din store familie.

Du har altid behandlet dine medarbejdere, kollegaer og familie med respekt. TAK.

Vore tanker går til dine børn, svigerbørn og børnebørn.

Læst i alt:

6 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger