Navne

9. marts 2018 - 02:35

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Mindeord: Ove M. Pedersen

9. marts 2018 - 02:35

Æresmedlem i Nordre Birks Vognmandsforening Ove M. Pedersen er død.

Han blev 83 år og sov stille ind efter et aktivt og rigt liv. Både som vognmand og som særdeles aktiv formand i vores forening.

Det aktive organisationsliv fyldte utroligt meget i hans tilværelse. Han var bestyrelsesmedlem i 34 år, næstformand i tre år og formand i 16 år.

 

Eminente talegaver

Ove M. Pedersen havde en forkærlighed for organisationsarbejdet. Med sine eminente talegaver var han en fremragende repræsentant, når Nordre Birks synspunkter skulle markeres.

Selv om han fremførte sine meninger meget direkte og uden omsvøb, var han modtagelig for andres synspunkter. Han indgik gerne et kompromis. Bare det var til Nordre Birks fordel.

 

Han kunne også den vanskelige kunst at få vognmænd til at samarbejde. Som en af arkitekterne bag fusionen med Frederiksborg Amts Vognmandsforening sørgede han for, at den noget større Nordre Birks Vognmandsforening kom til at fungere.

Gamle dyder

Økonomisk har Ove M. Pedersen altid holdt sig til de gode gamle og konservative dyder. Han brugte kun de penge, som han havde. Ikke noget med dyre og risikable banklån. Udtrykket snusfornuftig påholdenhed er meget dækkende for hans indstilling til sin egen økonomi.

 

Hans vognmandsmæssige livsværk var Holte Flytte- og Vognmandsforretning ApS på Skovlytoften 24. Virksomheden blev grundlagt 1897 og er den ældste erhvervsvirksomhed i den tidligere Søllerød Kommune. Virksomheden ledes i dag af sønnen Klaus M. Pedersen.

Idræt: 45 mesterskaber

Ove M. Pedersen havde også overskud til andet end at være vognmand og aktiv i organisationsarbejdet. Med et søvnbehov på kun frem timer i døgnet var der tid til et aktivt idrætsliv.

Det blev til ikke færre end 45 danske mesterskaber i vidt forskellige idrætsgrene.

 

Ove M. Pedersen var en vognmand med nogle helt specielle evner. Hans store entusiasme og direkte facon vil blive savnet. Med hans bortgang er transporterhvervet blev et del fattigere.

 

Æret være hans minde.

Læst i alt:

12 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger