Navne

9. maj 2019 - 01:42

App linkNu på Google Play

Ny formand for den intelligente transport

Ny formand for den intelligente transport

Per Hedelund.

9. maj 2019 - 01:42

»Det er vigtigt, at vi for alvor kommer til at anvende ITS som værktøj i planlægningen af vores trafiksystemer. Vi skal afvikle trafikken mere intelligent via Intelligente Transport Systemer,« siger Per Hedelund, der til daglig er administrerende direktør i virksomheden ITS Teknik, som holder til i Roskilde.

 

Han er netop blevet valgt som bestyrelsesformand i brancheforeningen ITSDanmark, som kæmper for at udbrede Intelligente Transport Systemer, der for eksempel kan være intelligente lyskryds, parkeringshenvisning, fartvisere og cykelbarometre.

 

I 2003 var Per Hedelund med til at grundlægge brancheforeningen ITSDanmark sammen med den nu afgående bestyrelsesformand, Svend Tøfting. Det var derfor også helt naturligt, at stafetten gik videre til ITS Tekniks adm. direktør.

 

»Det er et område, som virkelig interesserer mig. Som formand får jeg både en rigtig god indsigt i, hvad der rører sig på området på alle niveauer og bedre mulighed for at tale med vigtige interessenter og beslutningstagere. Jeg glæder mig til at være i front for en forening, som arbejder målrettet på at sætte ITS på dagsordenen,« forklarer han.

Som adm. direktør for ITS Teknik mener han, at landets kommuner og politikere bør sætte endnu større fokus på trafiksignalerne.

 

»Noget af det mest afgørende for fremkommeligheden i byerne er trafiksignalerne. Mange af de eksisterende signalanlæg kører dårligt og bliver hverken vedligeholdt eller optimeret. Hvis trafikken ændrer sig, giver det rigtig god mening at se på, om der for eksempel skal etableres en ekstra svingbane eller foretages andre justeringer ved trafiksignalet, som kan optimere trafikken,« siger Per Hedelund og fortsætter:

 

»Mange kommuner kan med fordel plukke de lavthængende frugter ved at vedligeholde det udstyr, man allerede har. Når en detektor går i stykker, så få den reparereret hurtigst muligt.«

Læst i alt:

573 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger