Økonomi

20. februar 2018 - 02:40

App linkNu på Google Play

Vognmanden

Analyse: God økonomi overrasker

20. februar 2018 - 02:40

Transportanalysen 2018 fra Deloitte, der netop er udsendt i dag, fredag morgen, tegner fortsat et billede af, at særligt de mindre vognmænd kører godt væk fra finanskrisen.

Analysen slår blandt andet fast, at stor efterspørgsel på transport trækker indtjeningen op hos de danske vognmænd. Speditionsbranchen oplever samtidigt hård konkurrence og konsolidering.

 

”De gode tider afspejler sig i vognmændenes indtjening, der i snit er steget fra cirka 30.000 kr. pr. ansat i 2015 til 48.000 kr. i 2016. Og de foreløbige tal for 2017 viser, at pilen fortsætter opad. Det er dog stadig de mindste vognmænd, der tjener mest pr. ansat”, melder Deloitte.

Stilhed

Elo Østergaard Eliasen, formand for den 15 medlemmer store Hobro Vognmandsforening, er dog overrasket overudviklingen.

 

- Det overrasker mig noget. Lige nu, i februar, er der mange, der ikke rigtigt har noget at lave. Vi har en vognmand i Hobro med 45 biler. De 13 holder hjemme. Jeg ved ikke rigtigt, om det er østeuropæerne, der er kommet i gang, lyder det blandt andet fra Hobro-formanden til Vognmandens Fagblad.

 

Yderligere fremgang

Hos Deloitte forklarer partner Lars Andersen:

 

”Det går godt for de danske vognmænd. De er blevet bedre til at tjene penge, og der er udsigt til yderligere fremgang i 2017. Den positive udvikling er særligt trukket af de største vognmænd. Årsagen er det generelle opsving i samfundsøkonomien. Der skal flyttes flere varer samtidig med, at vi er i en tid med knaphed på chauffører og biler”.

Ebber ud

I Hobro tilføjer lokalformand Elo Østergaard Eliasen:

 

- Vi ønsker vel, at det går godt for alle. Men jeg frygter, når det eksempelvis ebber ud med kommunernes ekstra kloakering, med separering af regn- og spildevand, der giver ekstra kørsel.

 

DTL’s lokale formand bekræfter dog den positive økonomiske udvikling – men:

 

- Omsætningen stiger, men det gør udgifterne også, blandt andet til diesel og forsikringer.

 

Transportanalysen 2018 fra Deloitte bygger på de seneste tre års nøgletal og resultater for 779 vognmænd og 249 speditører. Analysen er gennemført i december 2017 og januar 2018.

Læst i alt:

52 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke