Organisationer

13. december 2019 - 02:55

App linkNu på Google Play

Vognmanden

EU: Enighed om Vejpakken

EU: Enighed om Vejpakken

Arkivfoto.

13. december 2019 - 02:55

EU’s lovgivende institutioner er i går morges blevet enige om en aftale om Vejpakken, der fastsætter de fremtidige rammevilkår for hele Europas vejtransporterhverv, melder Transport- og Boligministeriet. Transportminister Benny Engelbrecht glæder sig over, at chaufførernes arbejdsvilkår forbedres, og at konkurrencen i Europa kommer til at foregå på retfærdige og rimelige vilkår.

 

Der blev forhandlet til langt ud på natten til torsdag om de sidste, store politiske knaster i EU’s Vejpakke, før EU-institutionerne nåede frem til en aftale.

Strammes op

Med Vejpakken bliver der blandt andet strammet op på reglerne for postkasseselskaber, og der indføres et værn mod udenlandske lastbilers systematiske cabotagekørsel, som tilmed kommer til at gælde for kombineret transport. Det bliver et krav, at udenlandske chauffører og lastbiler regelmæssigt vender hjem for at dæmme op for problemet med nomadechauffører. Derudover bliver der fastsat særlige regler om kontrol og udstationering af chauffører, som er skræddersyet til vejtransportens mobile karakter.

 

- Jeg er meget glad for, at der nu endeligt er landet en aftale om Vejpakken. Den har et stærkt fokus på de sociale bestemmelser, der forbedrer chaufførernes arbejdsvilkår, og sikrer, at konkurrencen i Europa foregår på en retfærdig og fair måde, som myndighederne kan kontrollere, siger transportminister Benny Engelbrecht.

Fremsat i 2017

Vejpakken blev fremsat i maj 2017, og det har krævet hårde forhandlinger at nå i mål. Danmark har i forhandlingerne været en del af Vejtransportalliancen, og det gode resultat i aftalen skal ses i lyset af det tætte samarbejde, der har været mellem de ligesindede lande i alliancen.

Aftalen skal nu tilbage og formelt godkendes i EU-institutionerne, før den er endeligt vedtaget. Det forventes at ske i den nærmeste fremtid.

 

Stolt minister

- Jeg er meget stolt af resultatet og kan med ro i stemmen sige, at Danmark har spillet en afgørende rolle i at påvirke forhandlingerne i en retning, så resultatet understøtter regeringens kamp mod social dumping. Jeg var blandt andet i Bruxelles så sent som i tirsdags for at lægge pres på, fortæller transportminister Benny Engelbrecht og tilføjer:

- Nu skal jeg have studeret de enkelte elementer i aftalen nærmere, men det er min forventning, at aftalen bliver formelt godkendt. Jeg glæder mig derfor over udsigterne til, at der kommer ro omkring rammevilkårene for branchen. Det er længe ventet og meget positivt, at det er lykkes at blive enige om et nyt sæt af fælles europæiske spilleregler.

Læst i alt:

2590 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger