23948sdkhjf

Kræver aftale om mobilitet

Transportorganisationer kræver, at forhandlingsparter bag EU’s mobilitetspakke indgår aftale.

Hele 16 europæiske transportorganisationer står sammen i kravet om, at forhandlingsparterne bag EU’s mobilitetspakke får indgået en aftale.

Kravet kommer to et halvt år efter Kommissionens fremsatte forslag og efter tre trilogmøder mellem Europa-Parlamentet, Ministerrådet og Europa-Kommissionen. Møderne har sigtet på en færdiggørelse af dele af mobilitetspakken om cabotage, kørsel og hviletid samt udstationering af arbejdere.

Det fremgår af en pressemeddelelse udsendt af de 16 organisationer i fællesskab.

Mere end 65.000 medlemmer

Organisationerne, der repræsenterer mere end 65.000 medlemsvirksomheder, tæller udover NLA og de tre skandinaviske organisationer bl.a. det franske FNTR, det tyske BGL samt organisationer fra Østrig, Irland, Tjekkiet og Holland.

- EU's indre marked for vejtransport har hurtigt brug for nye og harmoniserede regler for at imødekomme dagens udfordringer og krav, lyder det i pressemeddelelsen, der fortsætter:

- Kludetæppet af regler skal have en ende. Det er fremtiden for den europæiske vejtransportindustri, der står på spil i de næste ti år, fastslår de 16 organisationer.

Efterlyser klarhed

Videre hedder det i pressemeddelelsen:

- På trods af forskellige synspunkter, på visse emner inden for mobilitetspakken, synes en aftale at være meget nært forestående, herunder også løsninger omkring tilrettelæggelse af kørsel og hviletid, returnering af lastbil samt cabotage. Organisationerne efterlyser derfor den klarhed og ensartethed i EU-lovgivningen, som mobilitetspakken kan bane vejen for.

- Sektoren har givet vigtige indrømmelser i løbet af forhandlingerne og kræver til gengæld at se det endelige resultat. Vejtransportsektoren vil ikke kunne forstå en fiasko på dette tidspunkt og forventer fleksibilitet fra alle aktører under trilogen med henblik på at gøre mobilitetspakken til en succes, slutter pressemeddelelsen.

Artiklen er en del af temaet Vognmænd.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.115