9. december 2021 - 13:30

App linkNu på Google Play

Tungvognskontrol ved Storebælt, ikke kontrol af køretøjers vindfølsomhed

Tungvognskontrol ved Storebælt, ikke kontrol af køretøjers vindfølsomhed

9. december 2021 - 13:30

Storebæltsbroen. Broen der kan bringe mennesker, gods og køretøjer hurtigere frem og tilbage. Men også en bro der er et evigt debatemne blandt chauffører – når vinden blæser kraftigt, og broen ikke kan krydses.

 

Og i går dukkede et spørgsmål op fra en håndfuld chauffører, der rettede henvendelse til Lastbil Magasinet. Flere chauffører fortalte, at nu havde politiet taget opstilling lige inden Storebæltsbroen på Korsør-siden og flere var i tvivl, om det var en udvidelse af det forbud, Sund & Bælt for nylig meldte ud nu, er virkelighed på broen, når vinden blæser med 15 m/s. At politiet skulle være sat ind for at veje lastbiler, der vil køre over broen i kraftig vind.

Det er ikke tilfældet. Politiet var blot til stede som led i en ganske almindelig tungvognskontrol.

 

- Det er rigtig, vi har været ved Storebælt, og vi havde vægten med, men det var ikke en opgave, der havde noget med vind og Storebæltsbroen at gøre. Det var bare en af vores tungvognskontroller, siger Henrik Fobian, leder af Tungvognscenter Øst.

 

Sund & Bælt skærpede for nylig deres retorik og bruger nu ordet ”forbud” i stedet for ”fraråder”, når det kommer til, om vindfølsomme køretøjer må køre over broen, når vinden kommer over 15 m/s. Det afstedkom en del spørgsmål fra chauffører, der ofte krydser broen og var i tvivl om, hvad den nye ordlyd reelt betød.

I pressemeddelelsen fra Sund & Bælt lød det blandt andet således:

 

- Ved at informere bredt ud om reglerne for vindfølsomme køretøjer er håbet, at flere chauffører vil være i stand til at vurdere, om deres køretøj er vindfølsomt. Reglerne er baseret på Sund & Bælts analyser og dybe viden om, hvordan blæst påvirker kørslen.

 

Samtidig har Sund & Bælt et stort ansvar for at sikre, at det altid er forsvarligt for trafikanterne at passere broen og sikre, at forbindelsen er åbne for trafik. Derfor tager kampagnen også afsæt i en stramning af den gældende anbefaling til trafikanterne.

 

- Vi ændrer nu vores tidligere anbefaling om at fraråde vindfølsomme køretøjer at passere Storebælt i kraftig blæst til et forbud. Der er altså ikke længere tale om en ”anbefaling”, men at Sund & Bælt som ejer af Storebæltsbroen har forbudt færdslen med disse køretøjer. Det betyder, at det ikke er op til den enkelte chauffør at vurdere om passage af broen er forsvarligt, men at et vindfølsomt køretøj skal efterleve dette forbud uden videre.

Ved at stramme op på ordlyden ønsker Sund & Bælt at sende et stærkt signal til chaufførerne.

Læst i alt:

850 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke