13. juni 2018 - 01:44

App linkNu på Google Play

- Rigtigt at udskyde lukning af FM

13. juni 2018 - 01:44

Af Redaktionen |

Regeringen ønsker i sit nye medieudspil at lukke FM-båndet for at give plads til flere digitale radiokanaler. Da der ikke mindst kan være en trafikmæssig risiko, hvis FM-båndet lukkes i 2021, har kulturminister Mette Bock nu indvilliget i at udskyde tidspunktet for det seneste FM-sluk til 2023. Den udmelding hilser ITD velkommen.

 

»Langt hovedparten af den danske lastbilflåde kører stadig med FM-radioer, og det betyder, at hvis man lukker FM-båndet, så vil mange af dem ikke kunne høre trafikmeldingerne. Samtidig vil det være en ekstraudgift for vognmændene, hvis de skal indkøbe DAB+-radioer til alle deres biler,« siger Jørn-Henrik Carstens, der er chefkonsulent i ITD.

 

Derudover har DAB+ et problem med at lade trafikmeldinger overtage sendingen. Men når det bliver løst, så handler det også om at få sat en slutdato for FM-båndet, som branchen kan indrette sig efter, mener ITD.

»Uanset, hvor det ender, så er der behov for at få en specifik dato, så vognmænd og producenter har mulighed for at planlægge efter den med udskiftninger radioer og ved køb af nye lastbiler, hvor DAB-radioer i dag ofte er et tilvalg. Derudover kan der ved en for eksempel femårig periode være fornuft i at se på, om der er andre teknologier, der kan bringes i spil,« siger Jørn-Henrik Carstens.

Læst i alt:

324 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger