Scania

4. maj 2021 - 12:48

App linkNu på Google Play

15 elektriske Scania skal samle skrald i København

15 elektriske Scania skal samle skrald i København

4. maj 2021 - 12:48

ARC (Amager Ressourcecenter) har bestilt 15 fuldelektriske lastbiler hos Scania i forbindelse med, at Københavns Kommune har valgt at hjemtage indsamlingen af husholdningsaffald, når de nuværende kontrakter udløber.

 

Det kommer til at ske med en flåde af elektriske lastbiler, heraf de fleste fra Scania.

 

- Det er planlagt, at bilerne kommer til at køre ud to gange om dagen, og så lader de op i mellemperioden. Imellem de to vagtskifter vil man lave en ”fast charging”, og om natten er det meningen, at vi laver en almindelig opladning uden for kogetidspunktet, hvor strømmen er grønnest og billigst, fortæller Per Fischer, som har ansvaret hos ARC for den netop indgåede aftale med Scania.

De nye lastbiler skal i første omgang hente haveaffald i København, men inden 2025 er planen, at mindst 100 fuldelektriske skraldebiler skal indsamle Københavns affald.

 

- Det her er den største BEV-volumen-ordre, som Scania har fået - også globalt. Det vidner jo om en ambitiøs kommune, der tager den grønne dagsorden meget seriøst. Så det er et utroligt spændende projekt at tage del i, udtaler Anton Freiesleben, der er salgsdirektør i Scania Danmark.

 

I 2025 regner Scania med, at elektrificerede køretøjer vil udgøre omkring 10% af koncernens køretøjssalg i Europa - et tal, de forventer vil stige til hele 50% allerede i 2030. Desuden har Scania i de kommende år forpligtet sig til at lancere mindst ét elektrisk drevet køretøj i sit bus-og lastbilprogram hvert år.

Lastbilerne, der kommer til at indsamle københavnernes affald fra år 2022, hedder: Scania L25 (L for lavtbygget city-førerhus og 25 henviser til el-motorens effekt som er 230 kW (310 hk) kontinuerlig- og 295 kW (400 hk) peak-effekt). Modellen blev lanceret sidste år.

Læst i alt:

1076 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger