Scania

19. juni 2020 - 01:42

App linkNu på Google Play

En lastbil er ikke bare en lastbil

19. juni 2020 - 01:42

»Et vindue er ikke bare et hul i væggen. Det gælder om at vælge det rigtige vindue, for udformningen af karme, rammer og sprosser afgør, hvor blødt lyset falder ind.«

 

Det siger de på vinduesfabrikken HåndværkerVinduet i Sundby Mors.

 

»En lastbil er heller ikke bare en lastbil. Det gælder om at vælge den rigtige lastbil, for mærket, opbygningen og forhandleren afgør, hvor effektiv og økonomisk lastbilen er.«

 

Det siger de også på vinduesfabrikken HåndværkerVinduet i Sundby Mors.

 

Det er HåndværkerVinduets medejer Kristian Edsen, der fortæller om baggrunden for valget af endnu en Scania fra Stiholt til transport af virksomhedens produkter. Det er bl.a. vinduer og døre efter mål i mahogni, fyrretræ, træ/aluminium mm.

»Vi har i rigtig mange år leveret vores vinduer og døre med en driftssikker Scania P 310 af årgang 2006. Den havde kun kørt 620.000 km, så der var mange kilometer tilbage i den, men selv om Stiholt har serviceret den rigtig godt gennem årene, gjorde dens Euro 3-motor, at vi tvunget til at skifte til en nyere model for at kunne levere i de danske byer, der har indført miljøzoner,« forklarer Kristian Edsen.

 

HåndværkerVinduets ”nye” lastbil er en Scania P 280 B4x2 med Euro 6-motor, som selvfølgelig opfylder alle gældende miljøkrav. Den er opbygget med 7 meter Närko foldedørskasse og 2,5 tons Z-lift. Bilen er 1 ½ år gammel og kørte de første 30.000 km i sit liv som udlejningsbil hos Scania Rental, og det var ifølge Kristian Edsen med til at barbere en dejlig stor bid af prisen.

»Vi er en lille virksomhed med 13 medarbejdere. Vi leverer fortrinsvis vores produkter i det nordjyske, men vi har kunder over hele Danmark,« forklarer han.

 

Bilen har en fast chauffør, som i høj grad var med til at afgøre, at der igen kom til at stå Scania på fronten af HåndværkerVinduets lastbil, når de skræddersyede produkter skal leveres til tømremestre, byggefirmaer og private. Turene går for det meste ud og hjem samme dag, men på ”langturene” helt over til København kan chaufføren lejlighedsvis have behov for at overnatte i bilen. Derfor er det komfortable og rummelige CP17-førerhus indrettet med hvileudrustning bag sæderne, som kan klappes ned og sikre en komfortabel overnatning i en snæver vending.

HåndværkerVinduet har valgt at tegne en serviceaftale med udvidet drivlinedækning for de kommende fem år på den ”nye” lastbil. Det er lastbilsælger Lars Pedersen fra Stiholt i Thisted, der har stået for salg og levering.

Læst i alt:

1657 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger