Scania

24. september 2019 - 01:44

App linkNu på Google Play

Fejrede 25-års jubilæum med ny bil

24. september 2019 - 01:44

Vognmand Rene Krogshave fra Dall Villaby syd for Aalborg kunne for nylig fejre 25-års jubilæum bag rattet i egen forretning. Det markerede han med at få leveret en ny Scania R 500 med kran og hejselad til sin lille forretning, der råder over i alt tre lastbiler. Men selvom bilen blev leveret i forbindelse med hans eget forretningsjubilæum, lod han den gå videre til chauffør Niels Knudsen.

»Den nye bil skal primært beskæftiges hos en tømmerhandel, men den kommer også til at udføre bl.a. containerkørsel med affald. Alle vores tre biler udfører desuden traditionelt kranarbejde og entreprenørkørsel, så derfor er de opbygget så fleksibelt som muligt,« fortæller Rene Krogshave.

 

»Den nye R 500 er vores anden Scania R 500 i den nye generation. Den første fik vi leveret for knapt et år siden som en 4-akslet med tandemtræk og trippel-bogie samt aftagelig 26 t/m-kran, mens jeg selv kører rundt i firmaets ældste bil, en seks år gammel 4-akslet Scania R 490 med en 50 t/m-kran,« tilføjer vognmanden.

Den nye er udrustet med en HMF 3220-kran samt 24-tons HMF wirehejs og VBG kærretræk. Opbygningen har Rene Krogshave selv haft ansvaret for. Montering af kran, hejs, værktøjsskabe mv. er udført af Højbjerg Maskinfabrik i Nørre Sundby, mens Nordjysk Autolakering har stået for maling af både førerhus og chassis.

 

Scania-chassiset er leveret af lastbilsælger Peter Munkholm fra Stiholt i Aalborg. Det er udrustet med samme motor- og gearkassekombination som Rene Krogshaves første R 500 i den nye Scania-generation, nemlig 13-liters 6-cyl. rækkemotor på 500 hk i kombination med 14-trins GRS905-gearkasse med to krybegear og fuldautomatisk Opticruise gearskiftesystem.

 

I modsætning til den første R 500, som er udrustet med trippelbogie med tandemtræk samt styrbar bogieaksel bag trækakslerne, er den nye specificeret som traditionel 8x2*6; dvs. med to foraksler, én trækaksel samt styrbar bogieaksel bag trækakslen.

Førerhuset på den nye bil er Scanias mellemlange CR17 med normal taghøjde. Chauffør Niels Knudsen kan glæde sig over bl.a. Premium førerstol med læderbetræk og indbygget ventilation, klapsæde i passagersiden, stort Infotainment-system med integreret navigation, LED-forlygter mm. Førerhuset er desuden udrustet med hvileudrustning bag sæderne samt opbevaringsrum med udvendig adgang i begge sider til bl.a. handsker, værktøj og personligt udstyr, som chaufføren ikke vil have ind i førerhuset.

Læst i alt:

3266 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger