Scania

19. juni 2017 - 01:44

App linkNu på Google Play

Fornuftig firmabil til Suldrup

19. juni 2017 - 01:44

Af Redaktionen |

Lars Pedersen & Søn A/S i Suldrup har købt en ny Scania. Det er en Scania G 490 LB8x2*6, som lastbilsælger Peter Munkholm fra Stiholt i Aalborg har leveret. Den erstatter en 10 år gammel Scania P 380.

 

Bilen er indregistreret til firmakørsel og bruges til kørsel med alt fra grus og sand til byggematerialer, stilladser og maskiner. Chauffør Søren Lykke har selv haft stor indflydelse på specifikationerne på den nye bil, og han har lagt vægt på praktiske og fornuftige løsninger - og en lillebitte smule gejl. Søren Lykke har således både fået sat ”hollænder-lygter” på spejlarmene og markeringslygter på for- og bagkofangerne

 

Af hensyn til brændstofforbruget ved de mange krantimer valgte Søren den 13-liters 6-cyl. rækkemotor på 490 hk. Den har også muskler nok til at køre med 56 tons vogntogsvægt, når den nye bil bliver læsset op til totalvægt med sand og grus og samtidig får firmaets nye, 3-akslede kærre med 3-vejs tip på slæb. Af hensyn til kørslen i sand og grus på byggepladser har Søren Lykke også valgt bagtøj med navreduktion, der giver ekstra styrke og elasticitet til at undgå fastkørsel i de allerfleste situationer. Sawo har monteret både wirehejs og Hiab 302 HiPro-kranen med 28 t/m kapacitet. Det rækker til at løfte en fyldt grab grus ud på 15 meter.

Søren Lykke skal ind og ud af førerhuset mange gange hver dag, så en anden grund til at vælge 490’eren var ønsket om at få et G-førerhus. Det sidder lidt lavere på chassiset end det højere R-førerhus, som er et krav, hvis der skulle have ligget en V8’er under gulvet.

 

Lars Pedersen & Søn har mange byggeopgaver i byområder med mange bløde trafikanter, så af hensyn til trafiksikkerheden har den nye G 490’er både højresvings- og bakkamera på både forvogn og kærre. Søren Lykke har også været lidt god ved sig selv ved at specificere stort Premium musikanlæg med integreret navigation samt Premium-førerstol og hvileudrustning i førerhuset.

Læst i alt:

2143 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk