Scania

13. august 2018 - 01:42

App linkNu på Google Play

Fra post-kørsel til ADR-kørsel på 30 år

13. august 2018 - 01:42

I 1988 havde Leo Laustsen drevet vognmandsforretningen Fjellerad Transport i seks år sammen med hustruen Susanne. Blandt kunderne var A1 Post, lokale aviser samt Saltum Bryggeri. Det gik godt, og nu var det tid til at investere i virksomhedens første, spritnye lastbil.

Det blev en prægtig Scania P113-360, og sælgeren var en ung og energisk salgskonsulent ved navn Jens Holger Pedersen fra Stiholt i Aalborg. Bilen blev leveret den 10. august 1988, og siden er der løbet meget vand i åen - eller rullet meget asfalt under dækkene.

 

Best in class

 

Både Leo og Jens Holger husker datoen, som var det i går. I de efterfølgende 30 år har Fjellerad Transport udviklet sig fra en lille lokal transportør af post, aviser og mineralvand til Danmarks største transportør med speciale i ADR-kørsel for blandt andet Shell og Kosangas med olie, benzin og gas samt korn- og foderstoffer for DLG. Fjellerad Transport disponerer hver dag over ca. 120 vogntog, hvor der står Fjellerad Transport på cirka 30 og rigtig mange forskellige vognmandsnavne på resten. Og på ADR-området er Fjellerad ”Best in class”.

 

Hos Stiholt har udviklingen også været markant - fra at være én af otte privatejede Scania-forhandlere i 1960’erne til i dag at være den eneste tilbageværende private Scania-forhandler med fire Scania-anlæg i hhv. Sæby, Aalborg, Hjørring og Thisted blandt 14 importørejede forhandleranlæg og fire privatejede Scania serviceanlæg i det øvrige Danmark. Og for Jens Holger er karrieren gået fra salgskonsulent til salgschef og siden markedschef med det samlede kommercielle ansvar for Stiholts salgsafdeling. Og i hele perioden har Stiholt kunne dokumentere den højeste Scania-markedsandel og største kundetilfredshed blandt samtlige forhandlere i Danmark og er således også ”Best in class” i Scania-organisationen.

 

Leveret mere end 100 nye Scania

 

»Siden vores første handel i 1988 har forholdet mellem Fjellerad Transport og Stiholt udviklet sig fra et køber-/sælgerforhold til et samarbejdsforhold. Stiholt har leveret langt over 100 nye Scania til os i den periode, og det havde de jo ikke fået lov til, hvis vi følte, at de forsøgte at score kassen på vores bekostning,« siger Leo.

 

»Vi har i den periode kun købt tre nye biler af ”fremmed mærke”. Det var i 1992, 1994 og 1996, og det var rigeligt. Selv om vi nu kun har Scania i flåden, føler vi ikke, at vi er i lommen på Stiholt. Så hvorfor skifte leverandør,« spørger han.

 

For knap 20 år siden gik Fjellerad Transport ind på ADR-området med transport af farligt gods i form af benzin og olie og 10 år senere også komprimeret gas. I den branche er der enormt fokus på sikkerhed både trafikalt, teknisk og administrativt. Her spiller Stiholt en vigtig rolle for Fjellerad Transport, der når som helst og hvor som helst skal kunne dokumentere bilernes vedligeholdelseshistorik, tekniske stand, synsrapporter, sikkerhedsgodkendelser osv. over for sine kunder.

»Vi kan stole på Stiholts værksteder, der står for al vedligeholdelse og reparation af både lastbilchassiser, opbygninger og påhængsvogne/trailere. Vi behøver ikke at ligge søvnløse efter et serviceeftersyn. Når Stiholt melder et vogntog klar, så er det klar,« siger Leo med venlig hilsen til Stiholts værkstedsfolk.

 

Lige som han i sin omgang med sine chauffører lægger vægt på at tale med dem og ikke til dem, respekterer han Stiholts ekspertise i forhandling og servicering af lastbiler og tilhørende transportmateriel.

 

»Indimellem kan vi faktisk godt råbe lidt højt ad hinanden, men det stikker ikke dybere, end at vi altid får talt os til rette. Tonen kan være skarp, og der er vist også røget en mobiltelefon i svinget, men Jens Holger er verdensmester i at finde muligheder og løsninger til gavn for både os og Stiholt. Det er vel, hvad der kendetegner en god handel,« fastslår Leo.

Læst i alt:

2232 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger