25. august 2021 - 01:43

App linkNu på Google Play

Serviceaftaler til kraner hjælper dansk landbrug

Serviceaftaler til kraner hjælper dansk landbrug

Kranchauffør Torben Madsen. Foto: HMF

25. august 2021 - 01:43

Danish Agro har som de første i Danmark valgt HMF's serviceaftaler til tre af koncernens lastbilkraner.


- Meget af vores lager ligger dagligt på landevejen i lastbiler. Så hvis en lastbilkran bryder ned, påvirker det vores leverance til landmanden, hans dyr og hele vores logistikkæde, siger Jan Erik Frønsdal Toft, transportchef hos Danish Agro.


Danish Agros team af chauffører leverer big bags, gødning og såsæd til dansk landbrug.


Til det formål har Danish Agro opbygget sin egen flåde med lastbilkraner. I efteråret 2020 tilføjede Jens Toft og Jan Erik Frønsdal Toft tre nye HMF 2820 kraner til samlingen med tre tilhørende HMF Care serviceaftaler.


- De nye serviceaftaler er med til at understøtte, at vi overholder vores forpligtelser og leverer det, vi skal overfor landmændene," siger Jens Toft og tilføjer:


- I stedet for at risikere et nedbrud i august midt i høsten, som er vores travleste tid, kan vi bringe kranen ind til et forebyggende serviceeftersyn i juni. Så er vi på forkant.


Fokus på effektivitet


At benytte lastbilkraner til at læsse big bags og grabbe korn er blevet en udbredt praksis de seneste 10 år. Danish Agro er gået fra at levere foder i småsække til at læsse og losse såkaldte ‘big bags' - storsække, der vejer 500 - 750 kg per styk.  Denne udvikling er sket i takt med, at dansk landbrug er blevet større — både i forhold til antal kvadratkilometer og størrelsen på besætningerne.


"Det øgede fokus på effektivitet og optimering i landbruget har gjort, at nedetid på en kran er den rene gift," siger Jan Erik Frønsdal Toft.


Jens Toft nikker og tilføjer:  


- Vi er meget begrænsede af køre-/hviletidsbestemmelser. Hvis en chauffør holder stille, kan vi ikke indhente tiden, som vi kunne før i tiden, hvor man måtte køre klokken 2 om natten.
 
HMF Connect holder øje med kranen


HMF 2820'eren er en knækarmskran, der er særlig velegnet til grabarbejde og palleløft. Med HMF Care-aftalerne får Danish Agro tre års garanti på kranens hovedkomponenter og andre dele. Hver kran er desuden udstyret med en HMF Connect dataopsamler, der registrerer kranens drift.
 

Læst i alt:

1267 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger