22. december 2020 - 13:40

App linkNu på Google Play

Ventetiden på køreprøver for godschauffører er væk

Ventetiden på køreprøver for godschauffører er væk

22. december 2020 - 13:40

Coronaepidemiens første bølge fik ventetiden for at komme til køreprøve i hovedstadsområdet til at stige dramatisk. Men epidemiens anden bølge har fået ventetiden til at forsvinde igen for de kommende erhvervschauffører. Politiet har suspenderet køreprøverne til motorcykler, personbiler og varebiler, og ressourcerne bliver i stedet brugt til at afvikle flere køreprøver i storvognskategorierne.

 

For en måned siden kom erhvervsskolerne i hovedstadsområdet med et opråb. Ventetiden på at komme til køreprøve var blevet så lang, at nogle lærlinge fik afbrudt deres uddannelse, fordi virksomhederne ikke kunne vente længere på dem.

 

TEC i Hvidovre havde 32 elever, som ventede på at komme til køreprøve. Dekra i Brøndby havde 79 elever på venteliste.

 

Opråbet fra erhvervsskolerne fik ATL og 3F Transport til at henvende sig til Københavns Politi. Og politidirektør Anne Tønnes skriver i et svar, at politiet vil gøre en ekstra indsats for at forkorte ventetiden:

- Den midlertidige indstilling af køre- og teoriprøver til kategori A og B betyder, at Københavns Politi nu forsøger at allokere frigivne ressourcer til storvognskategorierne, således at der kan afvikles flere køreprøver til storvognskategorierne, skriver hun.

 

Direktør i ATL Lars William Wesch glæder sig over svaret.

 

- Det er godt, at politiet fortsætter med at afvikle køreprøver til lastbiler, selvom store dele af samfundet er lukket ned. Og det er selvfølgelig endnu bedre, at politiet udnytter, at de køresagkyndige har bedre tid, så vi kan komme af med den pukkel, der er opstået for at tage erhvervskørekort. Det har lærlingene, erhvervsskolerne og virksomhederne i hovedstadsområdet brug for, siger han i en nyhedsmail fra brancheorganisationen.

Alt tyder på, at ønsket går i opfyldelse. Hos Dekra i Brøndby har alle elever på ventelisten fået en tid til teori- eller køreprøve inden jul. Og hos TEC i Hvidovre forventer man at være i bund i begyndelsen af januar, hvis ikke der sker noget uforudset.

 

Som en del af politiforliget, der blev indgået i sidste uge, vil køreprøverne blive flyttet fra politiet til Færdselsstyrelsen. Det vil ske i efteråret 2021.

 

- Vi håber, at man på den måde får skabt en varig løsning, hvor der er en ensartet og god service i hele landet, når chaufførlærlingene skal til køreprøve, siger Lars William Wesch

Læst i alt:

359 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke