12. oktober 2017 - 01:45

App linkNu på Google Play

Vognmænd kræver mere åbenhed

12. oktober 2017 - 01:45

Rasmus Haargaard

Af Rasmus Haargaard |

En række vognmandsorganisationer har sendt et fælles brev til EU’s klima- og industrikommissærer, som opfordrer lastbilproducenterne til at være mere villige til at oplyse data om deres køretøjers brændstofeffektivitet, herunder aerodynamik, motorydelse og rullemodstand.

 

DTL er medunderskriver via NLA, som også repræsenterer norske og svenske vognmænd, og organisationer fra Frankrig, Belgien, Holland, Spanien og Portugal er medafsendere på brevet, som også er signeret af flere store aktører i den europæiske transportbranche.

 

Brevskriverne mener, at mere offentlige data er vigtigt for at skabe mere gennemsigtighed i branchen og skabe konkurrence og troværdighed.

 

»Det er i både vognmænds og lastbilproducenters interesse at sikre, at EU gør det rigtigt denne gang. Som transportører vil vi kende den forventede CO2-udledning og brændstofforbrug på et køretøj. Og vi vil være sikre på, at den information er pålidelig,« siger adm. direktør i NLA, Søren H. Larsen.

Brevet kommer på baggrund af, at EU-Kommissionen 31. maj præsenterede sit forslag om overvågning og rapportering af CO2-udslip og brændstofforbrug fra lastbiler. Dette forslag kommer efter, at de såkaldte VECTO-testprocedurer er blevet vedtaget. Det er procedurer, som vil kræve, at lastbilproducenterne måler brændstofforbrug fra lastbiler på en standardiseret måde fra 2019.

Læst i alt:

1515 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

redaktionen@lastbilmagasinet.dk