Volvo

19. august 2020 - 08:54

App linkNu på Google Play

Den nye Volvo FH som rullende kunstværk igen

19. august 2020 - 08:54

Henrik Guldager og Ray Hill har endnu en gang skabt et rullende kunstværk. Denne gang er lærredet den helt nye Volvo FH, der blev lanceret i foråret, og inspirationen er den hollandske kunstner Mondrian.

 

I 2013 præsenterede vognmand Henrik Guldager og kunstner Ray Hill deres Volvo FH ART. Dengang var inspirationen den spanske kunstner Joan Miró og det abstrakte og farvestrålende design var en revolution inden for showlastbiler.

 

I foråret kom Volvo Trucks med en ny FH-model, og derfor blev Henrik Guldager og Ray Hill enige om, at det var tid til at lave FH ART version 2. Selv om der er færre farver, så er den ikke mindre farvestrålende og designet vil i høj grad komme til at skille sig ud på de danske landeveje.

»Det, der er imponerende ved dette design er, at linjerne går hele vejen igennem alle lastbilens dele,« udtaler Henrik Guldager.

 

»Det betyder, at hvis man åbner begge døre, så virker den næsten som et maleri, der hænger på væggen.«

 

»Om folk kommer til at kunne lide den eller ej? Det er et spørgsmål om smag,« udtaler Ray Hill.

 

»Når man laver noget, der er ekstraordinært, så vil det dele vandene. Men jeg er utrolig glad for resultatet – det lever helt op til Mondrians principper på trods af, at det er lavet på en tredimensionel overflade med rigtig mange krumninger og fordybninger.«

 

Inspirationen til det farvestrålende design er den hollandske kunstner Piet Mondrian. Han var en af pionererne inden for den abstrakte kunst og er mest kendt for sine principper om en struktur af lodrette og vandrette sorte akser udfyldt med primærfarver.

På siderne af førerhuset kan man finde portrætter af en anden af Ray Hills store inspirationer, nemlig John Lennon. Citatet på drejeskamlen er også fra Lennon: ”Give peace a chance”.

 

Øverst oppe bag på førerhuset er der malet en fasttapet banan. Den er inspireret af den italienske kunstner Maurizio Cattelans værk, der blev solgt for hele $120.000 i Miami sidste år.På rundtur i DanmarkVolvo FH ART version 2 kommer i løbet af efteråret rundt til de danske Volvo Trucks forhandlere i forbindelse med, at de nye modeller vises frem.

Læst i alt:

3588 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger
Ret cookie-samtykke