Volvo

7. juni 2021 - 21:02

App linkNu på Google Play

Volvo og DFDS i nyt elektrisk samarbejde

Volvo og DFDS i nyt elektrisk samarbejde

7. juni 2021 - 21:02

DFDS, Nordeuropas største skibs- og logistikfirma, og Volvo Trucks går sammen om at elektrificere transport af tunge lastbiler. Som et første skridt vil DFDS betjene en fuldelektrisk lastbil til at levere dele til Volvos lastbilfabrik nær Göteborg. Initiativet markerer et vigtigt skridt til at opbygge en fossilfri forsyningskæde til Volvo-koncernen.

 

Volvo Trucks annoncerede for nylig salgsstarten af tre nye tunge fuldelektriske lastbiler. En af dem er Volvo FM Electric, som DFDS vil være en af de første, der kører med i kommerciel trafik. Fra og med sommeren leverer lastbilen forsyninger til Volvos lastbilfabrik i Göteborg, Sverige. Den skal køre på en samlet afstand på 120 kilometer om dagen.

 

- Vores fælles mål er at lære af hinanden og få dybere, nyttige indsigter, der dækker vigtige emner som batterikapacitet, ruteplanlægning, opladning, chaufførernes oplevelser og meget mere. Det at gå til elektrisk mobilitet er så meget mere end bare en lastbil - det er en samlet løsning, siger Roger Alm, præsident for Volvo Trucks.

Kraftig ladestation

For at fremtidssikre sin investering besluttede DFDS, at bygge den mest kraftfulde ladestation på markedet ved sit logistikcenter i Göteborg, med en kapacitet på 350 kW.

 

- Vi er i begyndelsen af vores e-mobilitetsrejse og forstår, at opladningskapacitet er vigtig. Læringen og erfaringen med Volvo vil være værdifuld, så vi kan evaluere køretøjets batterikapacitet baseret på ruter og individuelle opgaver, siger Niklas Andersson, Executive Vice President & Head of DFDS 'Logistics Division.

 

Volvo og DFDS har tidligere samarbejdet om elektriske løsninger. Tilbage i 2019 indsatte DFDS Volvos koncept-lastbil uden førerhus – ”Vera” – til at flytte containere internt mellem terminaler i Göteborg.

Fakta om Volvo Trucks’ elektriske produktprogram:

Produktionen af de nye elektriske Volvo FH-, FM- og FMX-modeller til Europa starter i anden halvdel af 2022. De slutter sig til Volvo FL Electric og Volvo FE Electric til bytransport, der har været i serieproduktion siden 2019 til det samme marked. I Nordamerika startede salget af Volvo VNR Electric i december 2020.

 

Læst i alt:

900 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Til forsiden

Giv os din kommentar på ovenstående artikel:

Denne artikel er låst. Ønsker du adgang til låste artikler klik her for at købe et abonnement

 

 

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1. sal
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Afstemning

{%binding poll.title%}

{%Binding option.title%} - {%if option.number_of_votes%}{%binding (option.number_of_votes * 100.0 / totalVotes).ToInt%}%{%else%}0%{%endif%}

{%binding totalVotes%} stemmer i alt

Tidligere afstemninger