23948sdkhjf

PostNord var hovedtema på Christiansborg

Danske Fragtmænd havde tirsdag inviteret til dialogmøde på Christiansborg om ulige konkurrence i transportbranchen. Hovedtemaet på mødet var det stigende pres, som branchen oplever fra det statsstøttede PostNord og datterselskabet PostNord Logistics. Både vognmænd, transportpolitikere og brancheorganisationer deltog, og der blev fra alle sider taget yderst positivt imod et forslag fra politikerne om at nedsætte et udvalg, der skal arbejde videre med problemstillingen. Det skriver ITD i en pressemeddelelse.

Fra polisk side deltog Rasmus Prehn (S), Kristian Pihl Lorenzen (V), Karsten Hønge (SF), Susanne Eilersen (DF), Jan Johansen (S) og Hans Chr. Schmidt (V) i debatten, og her blev det slået fast, at der skal sikres fair konkurrence og klare rammer, der indhegner PostNords opgaver med befordringspligten, og sikrer, at de private vognmandsvirksomheder ikke lider overlast som følge af statsstøtten til PostNord. Fra politisk hold blev det foreslået, at der nedsættes en gruppe bestående af politikere, brancheorganisationer og interessenter med viden og erfaring fra området. Det initiativ blev modtaget med åbne arme fra alle sider, og både ITD og Danske Fragtmænd ser frem til det videre samarbejde.

»Der er et behov for, at der sikres større gennemsigtighed, når det handler om PostNord og pengestrømmene i koncernen. ITD og Danske Fragtmænd fører i øjeblikket en sag angående statsstøtten til PostNord ved EU-Domstolen, ligesom vi har klaget til EU-Kommissionen over kapitaltilskuddet til det underskudsgivende selskab PostNord Logistics. Vores klage har blandt andet ført til, at Kommissionen nu har åbnet en undersøgelsesprocedure af planlagte nye kapitalindskud til PostNord i milliardklassen. PostNords opgaver omkring befordringspligten skal hegnes ind, så vi sikrer, at der ikke sker krydssubsidiering, og et udvalg vil kunne bidrage til at sikre yderligere fakta og dokumentation,« siger Jørn-Henrik Carstens, politisk chef for ITD.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062