23948sdkhjf

Grønt lys til selvkørende og elektrisk T-Pod

De svenske iværksættere fra selskabet Einride har nu fået grønt lys fra den svenske Transportstyrelsen til at iværksætte et testforsøg i samarbejde med DB Schenker i Jönköping om en selvkørende, elektrisk lastbil, der skal køre mellem to af DB Schenkers afdelinger i området.

Den elektriske lastbil – kaldet T-Pod – skal køre en kort strækning på nogle få hundrede meter, heraf ca. 100 meter på offentlig vej ved lav hastighed.

»Takket være samarbejdet med Einride kan vi nu introducere autonome, helt elektriske lastbiler i et kontinuerligt logistikflow på almindelig vej. Det er en milepæl på rejsen mod fremtidens transportsystem,« siger Jochen Thewes, adm. direktør for DB Schenker.

Tilladelsen gælder frem til slutningen af 2020. T-Pod overvåges af en operatør, som kan fjernstyre lastbilen i problematiske eller kritiske situationer.

»Vi er glade for nu at kunne køre ud på almindelig vej. Transportstyrelsens besked er også et mærkat på, at løsningen er sikker,« siger Robert Falck, stifter og direktør for Einride.

T-Pod har en vægt på op til 16 ton og en rækkevidde på ca. 200 km.

Einride har ambitioner om at rulle konceptet ud flere steder. De elektriske T-Pods produceres et sted i Sverige.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078