23948sdkhjf

Lille og lav Scania til Aalborg

Scania P 280 med kroghejs til Aalborg Forsyning.

Stiholt leverer ikke alene store og stærke Scania-biler til entreprenør- og langturskørsel.

Lastbilsælger Christian Pedersen, Stiholts afdeling i Aalborg, leverer også små og smidige Scania’er til bykørsel og herunder kommunale opgaver.

Trange forhold

Den nyeste Scania P 280 B 4x2 hejseladsbil er således leveret til Aalborg Forsyning - specificeret med fokus på ergonomi, fleksibilitet og sikker containertransport under ofte trange forhold i Aalborgs midtby.

Bilen er udrustet med en mere brændstoføkonomisk og miljøvenlig 5-cylindret og 9-liter stor dieselmotor, godkendt til kørsel på syntetisk HVO-biodiesel, der produceres ved hydrogenbehandling af vegetabilske olier og/eller animalske fedtstoffer.

Motoren trækker via en 6-trins fuldautomatisk Allison-gearkasse, der igen er forbundet med et R 780-bagtøj med 4,25:1 i udveksling og manuel differentialespærre.

Kroghejs

Opbygningen består af et Multilift-kroghejs, model XR14S.43 med 900 mm forskydelig krogarm, fra Sawo. Kroghejset er beregnet til containerlad fra 3,5 til 5 meters længde.

Bilen er desuden udstyret med hydraulisk udskydelig bagkofanger, flere værktøjskasser og praktiske detaljer, der gør bilen – endnu mere - effektiv og komfortabel at arbejde med.

Chassiset er udstyret med luftaffjedring på for- og bagakslen samt såkaldt ”airdump”, så affjedringen både for og bag kan sænkes på et øjeblik – så indstigningshøjden til det i forvejen lave P-førerhus sænkes yderligere.

355/50R22.5- og 295/60R22.5-lavprofildæk på for- og bagakslen bidrager yderligere til den lave køre- og indstigningshøjde. En kort akselafstand på 4,35 meter samt 52 grader styreudslag giver desuden en meget beskeden venderadius.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.204