23948sdkhjf

Fredsø-ejer: Noget vås fra H. P. Therkelsen

En af de større vognmænd, der har fået det efterhånden vældigt omtalte brev fra H. P. Therkelsen, er Fredsø Vognmandsforretning på Mors.

Og det var lige før Benny Nielsen, direktør i og ejer af Fredsø Vognmandsforretning, fik morgenkaffen galt i halsen, da han læste brevet fra Peter og Mogens Therkelsen.

»Hva’ er det for noget værre vås. Det var, hvad jeg tænkte. ITD er en brancheorganisation for os alle, og jeg deler langt fra den utilfredshed over bestyrelsen, som H. P. Therkelsen disker op med. Jeg har været i branchen i mange år, og jeg har aldrig oplevet noget lignende,« siger Benny Nielsen.

I brevet, der er dateret 12. februar og sendt til de større medlemsforretninger i ITD, beskriver H. P. Therkelsen den en-mands udskiftning, der skete i bestyrelsen sidste år, hvor John A. Skovrup blev valgt ind og Lars Jørgen Skov blev genvalgt, som ”en større udskiftning”. Og det er, efter brevets ordlyd at dømme, tilsyneladende bestyrelsens arbejde herefter, der vækker størst utilfredshed hos Mogens og Peter Therkelsen.

»Som alle er bekendt med, skete der ved generalforsamlingen i 2018 en større udskiftning i ITD’s bestyrelse. Dette medførte, at de større medlemsforretninger kom i mindretal i bestyrelsen. Dette er desværre i det forgangne år kommet til udtryk i det politiske arbejde, som ITD stod for.«

Men der er også, ud over at de vil have større vognmænd repræsenteret i bestyrelsen, andet og mere, der nager H. P. Therkelsen.

 »Vores utilfredshed bunder i, at vi mener bestyrelsen i ITD har glemt, hvad organisationen står for. Nemlig at varetage interesserne for de transportører, der har international kørsel som deres primære forretningsområde. Den del af bestyrelsens arbejde er ved at være godt udvandet, så derfor er det på tide, at de der kører internationale transporter repræsenteres bedre i bestyrelsen,« udtalte Mogens Therkelsen til Lastbil Magasinet mandag.

Det er dårlig stil

Der er ikke mange rosende ord til overs fra Benny Nielsen til den fremgangsmåde H. P. Therkelsen har valgt her. I stedet er der et råd til, hvordan han mener, de kan komme ud over deres utilfredshed.

»Der skal være plads til alle i ITD, som jeg ser det. Men hvis de (H. P. Therkelsen red.) er så utilfredse, så står de i den forkerte brancheorganisation, og de skulle måske overveje at stå i en rumænsk i stedet,« siger Benny Nielsen og tilføjer:

»De skyder sig selv i foden med det der. I min verden er det unormalt at vise sin utilfredshed på den måde. De skal have lov at have deres mening, den kan ingen tage fra dem. Ligesom jeg har min mening om tingene. Men at prøve at vælte bestyrelsen sådan der, det er dårlig stil.«

I den afsluttende del af brevet opfordrer Mogens og Peter Therkelsen medlemmerne i ITD til at skaffe ”alle de fuldmagter, som du har mulighed for, så vi derigennem kan gøre vores indflydelse gældende ved den kommende generalforsamling”.

Om generalforsamlingen og valg til bestyrelsen kommer til at bære præg af det rundsendte brev, bliver opklaret umiddelbart efter 6. april, hvor det hele finder sted. I 2015 blev det vedtaget på ITD’s generalforsamling, at kandidater til bestyrelsen skal meldes senest fire uger før generalforsamlingen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094