23948sdkhjf

Nye kranbiler til sjællandsk vognmand

Transportfirmaet Karl Thygesen & Søn ApS i Greve på Sjælland har fået leveret endnu to nye biler med kraner fra Palfinger. En PK 135.002 TEC7 PJ190E og en PK 27.001-EH-E, begge monteret på chassiser leveret fra Scania Danmark.

Kranerne er opbygget hos Palfingers eget opbyggerfirma Palfinger Mounting Competence Center (MCC) i Lengau, Østrig. PK 135.002 TEC7 PJ190E er den første af sin type, der er blevet leveret på Sjælland. Den nye kran er spækket med avanceret udstyr - blandt andet Palfingers P-Fold system, som hjælper til ved udpakning og sammenpakning af kranen.

Desuden er der Load-Iam – en sensor , der overvåger køretøjets hældning, så der opnås optimal stabilitet og derved maksimal kapacitet under alle forhold. Herudover er kranen udstyret med wirespil med RTC ”Rope Traction Control” der automatisk regulerer spillets wire ved sammen- og udpakning af kranen, samt med SRC ”Synchronized Rope Control”, der holder wire-krogen i præcis samme afstand til udløbsblokken.


En anden nyttig facilitet er PJ190E, en fly-jib, som giver kranen et yderligere hydraulisk udlæg på 12,7 meter, så rækkevidden når helt ud til knap 32 meter.  Som en ekstra feature, er kranen leveret med Palfingers seneste nyhed, en PJM020 (mekanisk fly-jib), der giver kranen et ekstra udlæg på 5,5 meter. PJM020 monteres direkte på kranens MFA koblingssystem, som er et mekanisk lynkoblingssystem, der gør det let og ubesværet at skifte mellem de forskellige værktøjer, som kranen er udstyret med.

Brian Sørensen er chauffør på bilen, som kommer til at beskæftige sig med alle mulige slags løftearbejde og afløser en Effer 1750.

Karl Thygesen & Søn ApS har samtidig fået yderligere en Scania monteret med en PK 27.001-EH-E og et Palfinger CHS T22A kroghejs, der er et 22t kraftigt kroghejs, som er udstyret med Palfingers PAD Control radiostyringssystem. Den 100% radiostyrede kran har et løftemoment på 24,4 tm og et maksimal hydraulisk udlæg på 16,9 meter. Køretøjet afløser en tilsvarende kranbil, og skal hovedsagelig anvendes til containerhåndtering og grab-arbejde.


Chauffør Martin Christensen glæder sig til at komme ud på opgaver med den nye kran, der har mange anvendelsesmuligheder – selv under vanskelige forhold.

Karl Thygesen & Søn ApS blev stiftet i midten af 1950´erne af Karl Thygesen, og de første opgaver bestod i at transportere materialer for lokale håndværkere. Med tiden er der blevet investeret i flere nye kran- og tipbiler, og i dag har virksomheden 20 ansatte og 10 lastbilkraner i vognparken, der også består af mobilkraner og mobile tårnkraner.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25