23948sdkhjf

- Det er vist ikke lovligt

Debatindlæg:

Her er Krifa`s overenskomst på timeløn i stedet for ugeløn, så det er det, samme man sammenligner.
I jeres eksempel (Per Rasmussen og Flemming Thisgaard) har jeres chauffører 13 timer om dagen 5 dage om ugen i 50 uger om året. Dette er vist ikke lovligt.


Og her har jeg kun taget mindstelønnen, og hos Krifa kan man selv bestemme, hvor pensionsopsparingen skal indbetales. Egen aldersopsparing eller ratepension i egen bank, så det er ens egne penge.


Hos 3 F tvinges man til at sætte dem ind i Pension Danmark, så bliver de udbetalt som livsvarig pension med ca. 6,5 % om året, og de fleste lever max 10 år efter de er gået på pension, så en stor del af pengene ser man aldrig. Så der er nogle vellønnede direktører, bestyrelser (langt over almindelig arbejderløn), der sidder og forvalter resten og investerer i noget, som vi ingen indflydelse har på.
Så kan man tegne en forsikring på det, man kunne have fået udbetalt på 10 år, hvis man dør inden, så får arvingerne det, men resten ser man aldrig. Jeg mener det er tyveri.

7,5 normaltimer     á                 kr. 143,50               =       kr. 1076,25


3 over timer           á                 kr. 193,25               =       kr. 579,75
2,5 timer                 á                 kr. 250,-                 =       kr. 625,00
Total                                                                                       kr. 2281,00
SH. Penge       4,5 % á kr. 2281,-                               =       kr. 103,00
Feriepenge       12,5 % á kr. 2281,00                         =       kr. 285,00
Pension             8,1 % á kr. 2669,00                         =       kr. 216,00
Bruttoløn                                                                                 kr. 2885,-

Her er Krifas pensionsaftale:


Stk. 5 Folkepensionister Medarbejdere, der har opnået folkepensionsalderen, kan vælge at få arbejdsgivers andel af pensionsbidraget udbetalt som et tillæg til lønnen. Stk. 6 Valg af pensionsselskab Organisationerne har indgået en aftale om en kollektiv pensionsordning med et pensionsselskab, der skal benyttes. Medarbejdere, der ansættes i fleksjob, vil være omfattet af en særlig ordning, som oplyses af det pensionsselskab, som organisationerne har indgået en aftale med. Personer, der bliver ansat i fleksjob, og som via tidligere ansættelse andetsteds har pensionsordning i et andet pensionsinstitut, bevarer pensionsordningen i dette pensionsinstitut med det bidrag, der til enhver tid er fastsat i nærværende overenskomst. Det er en forudsætning, at der er indgået en aftale om, at fleksjob berettiger til fortsættelse af pensionsordningen i det hidtidige pensionsinstitut. Er dette ikke tilfældet, optages medarbejderen i den kollektive pensionsordning med en særlig pensionsordning for ansatte i fleksjob. Stk. 7 Aldersopsparing Vedrørende opsparingsform er parterne enige om at acceptere, at den enkelte medarbejder kan vælge at anvende aldersopsparing for fremtidige bidrag uden at blive trukket for egetbidraget på 1/3 af det samlede bidrag. Til aldersopsparing indbetales således alene arbejdsgiverbidraget, p.t. 8,10%. Accepten sker under betingelse af, at medarbejderen, såfremt vedkommende senere ønsker en skattebegunstiget opsparingsform for fremtidige indbetalinger, er forpligtet til at genoptage betalingen af egetbidraget på 1/3 af det samlede pensionsbidrag. Ved brug af aldersopsparing skal der laves en skriftlig aftale mellem medarbejderen, pensionsselskabet og virksomheden.

Jens Dyrberg
Østerskovvej 32
7451 Sunds

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11