23948sdkhjf

- Magt korrumperer

Debatindlæg:

Magt korrumperer. Det siger et gammelt ordsprog, og de sidste dages omtale af 3F’s varslede sympatikonflikt mod virksomheden Søren Jakobsen Transport Aps tyder på, at der endnu den dag i dag er noget om snakken.

De røde fagforbund har uden tvivl haft deres berettigelse i over et halvt århundrede, og de har dygtigt udnyttet deres stigende magtposition til at sikre deres medlemmer ordentlige løn- og ansættelsesforhold.

Men som det ofte går, afløses hensynet til medlemmer og et velfungerende arbejdsmarked i øvrigt af arrogance og dårlige manerer, når magtens tinder nås.

Når magtbegæret kommer der til, at man kaster sig over virksomheder, der vælger at lade sig organisere gult i stedet for rødt, er det på tide, at 3F får det røde kort.

Derfor har en række transportvirksomheder valgt at stævne 3F. Vi ønsker rettens ord for, 3F er uberettiget til at iværksætte kollektive kampskridt for at tvinge en virksomhed til at tegne overenskomst med 3F.

Samtidigt kræver vi, at Transport-, Bygnings- og Boligministeriet tilpligtes at anerkende at have tilsidesat artikel 12 i Den Europæiske Unions Charter om grundlæggende rettigheder samt artikel 11 i Den Europæiske Menneskerettighedskonventions artikel 11.

Stævningen er indleveret, og det ville klæde 3F at stoppe forfølgelsen af sagesløse virksomheder og deres medarbejdere, i det mindste indtil retten har talt.

Vi er indstillet på, at frihedskampen vil blive langvarig, barsk og bidsk. For vi forventer, at de ”røde” arbejdsgiverforeninger vil bakke deres røde samarbejdspartner op. For magt korrumperer, og DA-medlemmer lever fedt af, at 3F tilfører dem tvangsmedlemmer.

Jeg forstår derfor godt, at DTL lokalformand Per Rasmussen er bekymret. For hvis han er medlem af en arbejdsgiverforening, der har tegnet overenskomst med 3F, så er han bundet til aftalen for livstid. Bekymret over, at hans kolleger kan benytte sig af mere moderne og fleksible overenskomster, som han ikke nogensinde får adgang til. Derfor burde han måske i stedet støtte frihedskampen?

Er de fleste de bedste, eller er de bare de fleste?

Frede Matzen
Enderup Møllevej 6
6760 Ribe

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109