23948sdkhjf

DAF CF Electric Innovation

IAA-messen i Hannover: Fra DAF A1600 til DAF CF Electric Innovation.

IAA, Europas største fagmesse for erhvervskøretøjer, er på vej. Messen åbner for publikum torsdag 20. september og fortsætter en uge frem på det gigantiske messeområde ved Hannover.

Her kan de mange tusinde gæster - blandt cirka 2100 udstillende leverandører fra cirka 50 lande – møde DAF Trucks, der stiller op med temaet og indgangsreplikken ”Stolt af vores arv, førende i dag, klar til fremtiden.”

DAF Trucks, der netop har rundet de første 90 år, viser virksomhedens udvikling – blandt andet illustreret af den klassiske DAF A1600 fra 1967 og den nye DAF CF Electric Innovation lastbil. Begge biler findes på DAF Trucks stand i Hal 17 sammen med DAF’s nyeste LF-, CF- og XF-produktprogram.

Netop DAF’s nye CF- og XF-program er baggrund for DAF’s store hæder som Truck of the Year 2018.

Eindhoven

Fra den spæde start i 1928, som et lille værksted i Eindhoven, er virksomheden vokset til en førende lastbilfabrik i Europa. DAF’s markedsandel i det tunge segment i Europa voksede fra 15,3 procent i 2017 til 16,5 procent i første halvdel af dette år.

I det tunge segment er DAF Trucks markedsleder i Storbritannien, Holland, Belgien, Polen, Rumænien, Tjekkiet og Ungarn, og er i dag Europas førende i trækkersegmentet. DAF er det største importmærke i Tyskland, som er Europas største lastbilmarked.

Hæder

De DAF-lastbiler, der udstilles på IAA, omfatter LF til distribution, den alsidige CF til en lang række anvendelsesområder og flagskibet XF til tung og international transport.

LF til distributionssegmentet blev tildelt prisen Fleet Truck of the Year 2018 i Storbritannien. De nye CF og XF blev udnævnt Truck of the Year 2018 på baggrund af en række tekniske innovationer, hvilket resulterede i 7 procent lavere brændstofforbrug.

DAF udstiller også en række andre køretøjer, herunder det nye lette CF 8x4 mixerchassis og den unikke 6x2 CF med BDF-ramme, der leveres ab fabrik for maksimal kvalitet, tilgængelighed og effektivitet.

CF Electric Innovation Truck

Udover LF, CF og XF viser DAF en af sine Innovation Trucks: DAF CF Electric.

CF Electric er en 4x2 trækker udviklet til op til 40 tons totalvægt til distribution i byområder. Køretøjet bruger VDL's avancerede E-Power teknologi til fuld elektrisk drift. Hjertet i det intelligente drivaggregat er den elektriske motor på 210 kW, som får energien fra lithium-ion batteripakken på170 kWh.

Rækkevidden er cirka 100 kilometer. Hurtig opladning af batterierne klares på 30 minutter, mens en fuld opladning klares på blot halvanden time. Første serie af CF Electric lastbiler testkøres hos kunder i år.

90 års jubilæumsmodel

På IAA står DAF XF 90 års jubilæumsmodellen også klar på DAF’s stand. Bilen trækker designmæssige tråde til grundlæggelsen af DAF i 1928. Køretøjet har den ypperste udstyrsspecifikation, eksklusive striber og udvendige designelementer samt den kraftigste 530 hk / 390 kW PACCAR MX-13 motor. DAF’s berømte historiske logo er med stolthed placeret foran på lastbilen, på siderne og på bagsiden af førerhuset, samt i det luksuriøse, fuldt læderbetrukne interiør.

Artiklen er en del af temaet Nye lastbiler.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.222