23948sdkhjf

Musik, sikkerhed og lastbiler på skemaet

På mandag er der kickoff på den landsdækkende trafiksikkerhedskampagne ”Lastbilkaravanen”, når den besøger Frederikshavn. Her skabes et trafiksikkerhedsunivers for de mindste klasser med lastbiler, blå blink, musik, cykler og elever i neongrønne refleksveste.

Lastbilkaravanen er en trafiksikkerhedskampagne for de mindste trafikanter. Kampagnen lærer de mindste elever om lastbiler og trafiksikkerhed, hvor fokus er på den kritiske zone foran højre fordæk.

»Lastbiler transporterer i dag langt størstedelen af alle varer i Danmark. Vi har et særligt ansvar for at hjælpe med at holde fokus på trafiksikkerhed, fordi det redder liv. Derfor har vi lavet Lastbilkaravanen for vores mindste trafikanter. Vi har skabt et univers, hvor vi gennem sang og leg får sikkerhed og lastbiler på skoleskemaet. Resultatet skulle gerne være en større tryghed, når de færdes i trafikken. Og vi håber på, at eleverne får gode vaner fra starten af, når de færdes i trafikken sammen med mor og far,« siger Malene Vitus, kommunikationskonsulent i ITD.

Politiet er også på pletten i Frederikshavn og lærer fra sig om trafiksikkerhed, mens ”Magda”, som er hovedpersonen i en børnebog skrevet til kampagnen, synger og fortæller om trafiksikkerhed og lastbiler.

Om Lastbilkaravanen:

Skolebesøg i hele landet:

- Som brancheorganisation for den danske vejgodstransport vil ITD hjælpe med at fastholde fokus på trafiksikkerhed, da det er med til at redde liv.

- Mandag den 3. september 2018 er der kickoff på den landsdækkende kampagne. Lastbilkaravanen henvender sig til elever i 0.-2. klasse, besøger over 2.500 elever på en uge i hele landet, og 55 lastbiler deltager i kampagnen. Kampagnen slutter 7. september 2018 i København.

- I Varde og København er der særlige eftermiddagsarrangementer, hvor offentligheden er inviteret til at opleve Lastbilkaravanen. Her får Magda besøg af Lærke fra BaseBoys og MGP.

I København deltager universitetsstuderende også i kampagnen, hvor de blandt andet kan prøve VR- og alkoholbriller.

- I Frederikshavn er der over 500 elever, der besøger Lastbilkaravanen.

- ITD og Lastbilkaravanen har indgået et samarbejde med fem udvalgte kommuner.

- I år besøger Lastbilkaravanen kommunerne Frederikshavn, Varde, Haderslev, Nyborg og København.

Lastbilkaravanens præventive arbejde:

- Når eleverne kommer til Lastbilkaravanen, bliver de mødt af de store lastbiler, som holder på pladsen.

- En skuespiller spiller lastbilchaufføren ”Magda”, og gennem dans med band og dialog lærer eleverne, hvordan de skal forholde sig til højresvingende lastbiler.

- Eleverne får trafikveste og refleksarmbånd.

- Lokale vognmænd parkerer ni af deres lastbiler på pladsen, hvor eleverne får lov til at kravle op i lastbilerne og med egne øjne opleve udsigten og de kritiske zoner fra førerhuset. Der er også tjek af cykler.

- Politiet kommer i politibil og fortæller om sikkerhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062