23948sdkhjf

-Mere realitetssans, tak

DEBATINDLÆG:


Hvis blot man ville kassere skivebremserne på busserne, kun montere tromlebremser og dernæst finde nogle belægningstyper, der nærmer sig værdierne fra de gamle asbestbelægninger, vil rigtigt meget være nået.


Alle skal være så politisk korrekte, at det er til at blive dårlig af, og derfor ender det op i, at politibetjente kasserer bremser, som bilinspektørerne lige har godkendt kort tid forinden.


Det er et velkendt problem, at skivebremser ikke fungerer ordentligt, fordi de bliver brugt for lidt, forstået på den måde, at deres reelle bremsekraft kun bliver benyttet med 10 - 20%, for ellers ryger passagererne ud af forruden.
På en prøvestand skal de imidlertid bremse med fuld effekt, og dels er belægningsoverfladen ikke lidt "ren," og dels er der rust i holderne, så bremseklodserne ikke arbejder frit. Sammenlagt giver det anledning til en forringet bremseevne.
Chaufførerne bremser imidlertid så godt som aldrig dét, menigmand kalder katastrofeopbremsninger, og mærker derfor ikke en relativt lille skævbremsning.


Lidt mere realitetssans og udvisning af konduite hos betjentene ville være ønskelig.

Steen Jensen
Slaaenbakken 12
8520 Lystrup

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094